De hele wereld gaat vreemd

Seks is zoiets anders dan liefde. Vandaar dat mensen vreemdgaan. En iedereen doet het. Op de hele wereld. Dat ontdekte ook de Amerikaanse schrijfster Pamela Druckermann……….

Haar conclusie: over de hele wereld gaat men vreemd of kent men iemand die dat doet. Opmerkelijk: het bijbehorende schuldgevoel en drama dat ervan gemaakt wordt, verschilt sterk per regio.

Ze concludeert dat in Islamitische landen net zo goed op grote schaal overspel wordt gepleegd. Alleen niet zo ‘openlijk’ als in Westerse landen. De Amerikaanse ondervroeg mensen in 24 steden en 10 landen, van China tot Rusland en Amerika. Dat resulteerde in haar boek ‘Lust in translation’.

In veel Westerse landen betekent een onenightstand einde huwelijk: koffers pakken en wegwezen. En in sommige delen van de wereld waren geïnterviewde mannen en vrouwen juist verontwaardigd als hen gevraagd werd of ze zich niet schuldig voelden.

Lees ook:In zuidelijke landen zijn ze een stuk geiler dan in het noorden
Lees ook:‘Vijftig tinten grijs’: helft van de Nederlanders vindt pijn af en toe fijn
Lees ook:Bejaardenseks is niet om van te blozen
Lees ook:Mischa Barton is ‘het gezicht’ van nieuw seksspeeltje
Lees ook:Wat zou je doen met je laatste dag op aarde? Vraag het Durex!

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “De hele wereld gaat vreemd

 1. roelof

  ik vind vreemdgaan echt niet kunnen.
  m,n vorige liefde is vreemdgegaan en heeft nog glashard in m,n gezicht lopen liegen daarover en heb em de deur gewezen.
  als je iemand liefhebt in een relatie behoor je daarbij ook alleen sekt met hem of haar te hebben, hoe ouderwetsdat dan ook klinkt, maar zo zie ik het.
  je hebt een relatie met iemand en dan heb je ook seks met diegene, dan ga je niet met iemand anders naar bed ook al is het een one-night stand.

    /   Reply  / 
 2. theo

  ben het helemaal met je eens zo iets doe je echt niet heb daar ook een hekel aan en dat is nog zacht uitgedrukt
  goetjes van theo

    /   Reply  / 
 3. Layla

  Iedereen moet voor zichzelf beslisssen of hij of zij monogaam is of niet, maar wil je graag meerdere (seks)partners dan kun je het daar ook over hebben met je partner.
  Vreemdgaan is iets achter iemands rug om doen, liegen. En daar houd ik niet van.

    /   Reply  / 
 4. theo

  beste layla. inderdaad liegen is ook heel erg in een relatie. maar ik blijf van mening dat je niet vreemd kunt gaan als je een relatie heb, ook vald daar niet over te praten vind ik dan. alleen het praten al doet mij denken dat ze vreemd wild gaan. of is dit wat ver gezocht? nou ik hoor het wel.
  groetjes van theo.

    /   Reply  / 
 5. LinC

  Binnen een goede relatie zal het waarschijnlijk geen punt van discussie zijn of worden. Ik geloof niet dat het een kwestie van gelegenheid en aanbod is.

  Als er ergens binnen de relatie iets echt mis is zal het risico van vreemd gaan waarschijnlijk toenemen. Gelegenheid en aanbod zal dan wel een rol gaan spelen.

    /   Reply  / 
 6. theo

  wat is vreemd gaan eigelijk? kussen met een ander vind ik ook vreemd gaan, uit eten kan ook zijn dat je vreemd gaat, of sla ik nu een beetje door? vreemd, vreemd gaan is niet alleen met elkaar naar bed gaan. nou hoor het wel van jullie wat jullie er van vinden
  groetjes van theo

    /   Reply  / 
 7. chan

  ik ga nooit vreemd, ik stel me altijd eerst voor ;-)

    /   Reply  / 
 8. sil

  als je vreemdgaat moet je maar ff goed gaan nadenke want dn hb je waarschijnluk niet genoeg aan je vriend ofsoo

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>