De cllitoris wil aandacht!

In New York kan je jezelf onderdompelen in de ‘cliteracy’ van kunstenares Sophia Wallace.

“Mijn project draait rond de grote paradox. Overal zien we geseksualiseerde beelden van vrouwenlichamen, maar over de clitoris zelf weten we eigenlijk belachelijk weinig.

Het doel van de expo is dat we meer praten en nadenken over de clitoris en haar net zoveel aandacht geven als de penis……..

‘Cliteracy’ van Sophia Wallace verbeeldt de onwetendheid over het vrouwelijk lichaam.

De clitoris is het enige menselijke lichaamsdeel dat puur voor de genotsbeleving is. Toch is het meer dan een klein knopje tussen de schaamlippen. Het is een groot, hoofdzakelijk inwendig orgaan waar d meeste mensen niet van weten.

In 1998 publiceerde urologe Helen O’Connell als eerste een wetenschappelijk onderzoek over de clitoris. Ze schreef dat het orgaan tot 9 centimeter lang kan zijn, groter zelfs dan bepaalde penissen.

Zelfs in de porno wordt de clitoris behandeld als iets optioneels. Het ‘wow, hij doet haar wel een heel groot plezier-gevoel’ zorgt ervoor dat veel vrouwen het schaamrood op de kaken krijgen wanneer ze hun partner vragen om hen op die intieme plaats te bevredigen. “Het is natuurlijk belachelijk dat dit anno 2013 nog zo is”, vindt de clitoris-kunstenares dan ook.

Een belangrijk onderdeel van de expo is de 4 meter brede neonreclame (‘Cliteracy’) voor de muur met de ’100 natuurlijke wetten van de clitoris’. “Ik wilde iets dat zo groot is dat iedereen, inclusief basketbalspelers, zich er klein bij zou voelen.

CLITERACY: 100 Natural Laws, by Sophia Wallace from Charlie Grosso on Vimeo.

Lees ook:De mensheid bereikte de maan eerder dan de clitoris
Lees ook:Shia LaBeouf vertelt over zijn kleine penis
Lees ook:Ode aan de clitoris: het topje van de vrouwen-vulkaan
Lees ook:Priligy moet de te snelle jongens in bed helpen
Lees ook:Dit vinden vrouwen de ideale penis en het is niet mals

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>