Risico op hartinfarct na seks is klein

Het risico op een hartaanval tijdens en in de eerste uren na een sportieve inspanning of seks is weliswaar 5x groter dan anders, maar in absolute cijfers verwaarloosbaar klein..

Dat meldt het gezondheidsmagazine Bodytalk op basis van een studie die recent verscheen in het ‘Journal of the American Medical Association’.

Van de 10.000 mensen die een jaar lang 1 uur per week sporten of seks hebben, worden er slechts 2 tot 3 geveld door een hartinfarct.

‘Fysieke inspanningen zowel tussen de lakens als erbuiten zijn weinig bedreigend voor het hart. Het risico is het grootst voor mensen met een slechte conditie en het kleinst voor doorgewinterde sporters. Door regelmatig aan sport te doen, kan je het risico op een hartaanval tijdens een inspanning met 30 tot 45 procent verminderen. Hetzelfde geldt voor seks. Regelmatige beoefenaars hebben weinig te vrezen’, aldus het tijdschrift. Alles samen ~zowel tijdens het sporten en vrijen als erbuiten~ lopen sportieve mensen 3o% minder risico op een hartaanval dan niet-sportievelingen.

Het geringe risico op een hartaanval bij wie een goede basisconditie bezit, is wellicht niet enkel toe te schrijven aan het regelmatig bewegen. Wie veel in beweging is, rookt doorgaans niet, drinkt met mate en kampt zelden met gewichtsproblemen. ‘Allemaal extra voordelen op momenten dat het hart een extra inspanning moet leveren. Sportieve mensen hebben gewoonlijk ook vaker seks, precies omdat ze zich beter in hun vel voelen’, aldus het gezondheidsmagazine.

Eerder onderzoek van de Harvard School of Public health bracht aan het licht dat hartinfarcten tijdens occasionele seks, zoalsĀ onenightstands en overspel wel vaker het geval zijn.

Lees ook:Sporten is goed voor je seksleven
Lees ook:Vreemdgaan is slecht voor hart- en bloedvaten
Lees ook:Koffie, poepen en seks: het zijn triggers voor een hersenbloeding
Lees ook:Onenightstands en overspel zijn slecht voor je rikkietikkie!
Lees ook:Sekstips voor (ex-) hartpatiĆ«nten – Pas op met overspel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>