Let op de vingers van een man en je weet de lengte van zijn penis!

Ik kende wel de uitdrukking: ‘An der Nase eines Mannes erkennt man seinen Johannes’.

Oftwel: aan de grootte van een man zijn neus is de grootte van zijn lid af te lezen.

De laatste maanden werd dit nog weleens aangehaald in het geval van DSK en zijn beruchte ’30 centimeter’.

Maar dat schijnt allemaal borrelpraat te zijn. Nieuw onderzoek bewijst dat men aan de lengte van de vingers van een man de lengte van zijn ‘gestrekte’ penis kan inschatten. En dan gaat het met name om de verhouding tussen ringvinger en wijsvinger…………

Dat meldt nieuwssite LiveScience naar aanleiding van een onderzoek aan Gachon University in Zuid-Korea. De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Asian Journal of Andrology’.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door 144 mannen (met toestemming vooraf) te onderzoeken die een urologische operatie ondergingen. Terwijl de patiënten buiten bewustzijn op de operatietafel lagen, brachten de onderzoekers hun vingerlengtes en penislengte in kaart.

Een klein verschil in lengte tussen de wijsvinger en ringvinger wijst op een relatief lange penis. Het gemiddelde verschil tussen wijsvinger- en ringvingerlengte bleek 0,97 centimeter. Maar hoe kleiner dit verschil, hoe groter dus de lengte van de penis, zo beweren de wetenschappers. De gemiddelde lengte van een slappe penis was 7,7 centimeter. Wanneer die echter door de onderzoekers werden uitgestrekt, waren ze gemiddeld 11,7 centimeter lang.

De bevindingen zijn mogelijk te verklaren door de rol die testosteron reeds speelt in de baarmoeder. De wetenschappers vermoeden dat het mannelijk hormoon invloed heeft op zowel de vorming van vingers als de penis. De precieze werking van het proces is echter nog onduidelijk.

Ook eerdere onderzoeken naar lengtes van ring- en wijsvinger bij mannen wezen reeds op een verband met meer of minder testosteron. Daaraan werden tot nu toe vooral conclusies getrokken voor het gedrag van de heer in kwestie, zijn succes zakelijk en zijn succes bij de vrouwen. Maar nu is er dus voor het eerst een directe link gelegd met de lengte van zijn geslacht.

Na het spelletje liplezen bij vrouwen (wat haar orgastische vermogens verraadt) is er nu ‘mannenhanden lezen’ bijgekomen. Veel plezier!

Lees ook:Neanderthalers hadden veel meer seks dan moderne mens
Lees ook:Mannen met lange ringvinger hebben grotere ballen met meer voorraad
Lees ook:Hoe diep is een vagina eigenlijk?
Lees ook:Size does matter: gemiddelde penislengte levert beste economie
Lees ook:Over lengte, omvang en vorm van de penis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Let op de vingers van een man en je weet de lengte van zijn penis!

  1. Riet

    Hoef niet meer te kijken naar vingers.Ga ik al 40 jaar mee om.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: De ringvinger verraadt ‘s mans libido | Seks

  3. Pingback: VIDEO: Hoe diep is een vagina eigenlijk? | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>