Besnijdenis helpt wellicht ook tegen prostaatkanker

Dat een mannenbesnijdenis helpt om SOA’s te voorkomen en zelfs AIDS is inmiddels bekend.

Maar een man die besneden is vóór zijn ontmaagding, loopt ook minder risico op prostaatkanker…..

Dat blijkt uit een onderzoek van het Fred Hutchinson Cancer Research Center.

Onderzoekers kwamen er achter dat een besnijdenis kwaadaardige infecties die kunnen leiden tot prostaatkanker, kan verhinderen.

Daarvoor analyseerden ze de informatie van 3399 mannen. Van hen hadden 1754 prostaatkanker en 1645 waren gezond. Uit de informatie bleek dat de mannen die besneden waren voordat zij aan seks begonnen, 15% minder kans liepen om prostaatkanker te krijgen.

Uit de data bleek ook dat besneden mannen 12% minder kans hadden om een minder agressieve vorm van prostaatkanker te ontwikkelen en 18% minder kans om een agressieve vorm van de ziekte te krijgen.

Infecties en soa’s kunnen een langdurige ontsteking veroorzaken die kan leiden tot prostaatkanker. De ontsteking zorgt namelijk voor een gastvrije omgeving voor kankercellen. Een besnijdenis kan dit voorkomen doordat de binnenste voorhuid strak wordt getrokken en de vochtige ruimte daaronder verdwijnt.

De onderzoekers suggereren dat een besnijdenis de kans op prostaatkanker kan verkleinen maar benadrukken wel dat de relatie tussen infecties en een besnijdenis in de toekomst verder moet worden onderzocht.

Lees ook:Meer seks + veel overspel = minder risico prostaatkanker
Lees ook:Nadelen van mannen-besnijdenis
Lees ook:Ook zonder voorhuid hebben mannen lekkere seks
Lees ook:Nadelen mannen-besnijdenis wegen niet op tegen de vele voordelen
Lees ook:Voelt seks met een besneden man anders voor een vrouw?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>