Opioïde pijnstillers leveren erectiestoornissen op

Mannen die medicatie voorgeschreven krijgen voor erectieproblemen of een te laag testosterongehalte, blijken vaak opioïden te slikken tegen chronische rugpijn……..

“Langetermijngebruik van deze pijnstillers kan leiden tot erectieproblemen”, aldus onderzoeker Richard Deyo van het Kaiser Permanente Center for Health Research in Portland in het medisch tijdschrift Spine.

Hoewel het onderzoek geen oorzakelijk verband laat zien, denkt Deyo dat bij het bepalen van een behandeling wel rekening gehouden dient te worden met deze bijwerking.

Bij de studie waren 11.000 mannen betrokken met rugpijn. Meer dan 900 van hen slikten erectiepillen. Oudere mannen vaker, maar na correctie voor leeftijd gebruikten mannen met opioïden nog altijd 50% vaker deze geneesmiddelen.

Veel voorgeschreven opioïden zijn fentanyl, oramorf en tramadol. Langdurig gebruik wordt gezien als meer dan 120 dagen.

Van anti-depressiva, zoals de SSRI’s, en van aspirine en brufen is al langer bekend dat ze libido- en erectiestoornissen veroorzaken.

Lees ook:Erectieproblemen ‘groeien’ al naar gelang man meer medicijnen slikt
Lees ook:Aspirine en Ibuprofen kunnen erectieproblemen geven
Lees ook:Hartaanval op komst? Uw piemel waarschuwt u!
Lees ook:Hart voor je hart hebben is ook hart voor je penis hebben
Lees ook:Flink flossen voor een stijve leuter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>