Condooms maken ook de vagina gezonder

Het is niet alleen het feit dat condooms gebruiken de meest veilige seks oplevert; het blijkt ook nog eens erg gezond voor de vagina.

De lactobacillus, een onmisbare vaginabacterie, werd bij vrouwen die seks hebben met een condoom in grotere mate aangetroffen dan bij vrouwen bij wie het sperma wel naar binnen ging……..

Zo blijkt uit onderzoek van de Beijing Friendship Hospital onder 164 gezonde, getrouwde vrouwen in China, tussen de 18 en 45 jaar. 72 van hen gebruikten condooms, 57 anderen kozen voor een spiraaltje. Daarnaast waren er ook 35 vrouwen die gewoon geen seks hadden op dagen waarop er het meest kans is op een zwangerschap. Niemand gebruikte een hormonale vorm van anticonceptie.

De vrouwen die seks hadden met condooms hadden meer van de gezonde bacteriën die er voor zorgen dat de pH-waarde in de vagina op niveau blijft, waardoor bacteriële en schimmelinfecties niet optreden.

De eerder genoemde microben van de lactobacillus-groep which produceert melkzuur and waterstofperoxide, die helpen om de vagina de ideale zuurgraad te geven van 4,5 pH.

Wanneer er seks wordt bedreven zonder condoom en er dus sperma in de vagina belandt, wordt de pH-waarde te basisch.

En nou de paus weer….

Lees ook:Orgastische seks leidt sneller tot zwangerschap
Lees ook:Studente geneeskunde produceert eigen vagina-yoghurt
Lees ook:Van sperma gaan vrouwen aan de diarree
Lees ook:Hoe de vagina goed op smaak te houden
Lees ook:Het vrouwelijk orgasme betekent: welkom aan boord!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>