En dan nu: de lustpil voor mannen!

De hele week al worden we doodgegooid met berichten, voorstanders en tegenstanders van de zogenaamde Roze Viagra: Lybrido en Lybridos.

Bij het benaderen van seksuele problemen, gaan we er voor het gemak namelijk altijd maar van uit dat mannen erectiestoornissen hebben en vrouwen een gebrek aan libido.

Maar steeds meer onderzoeken onthullen dat mannen net als vrouwen kampen met ‘geen trek in seks’……….

Zo ook een studie van de faculteit Toegepaste Psychologie van de universiteit Lissabon onder 5255 mannen uit Kroatiƫ, Portugal en Noorwegen

14,4% had te kampen met verminderde lust in de 2 maanden of langer voor het onderzoek. Psychologische, relationele en sociale factoren spelen hierbij een rol.

Bij vrouwen gaat het om 35% tussen de 18 en 30 jaar, 65% tussen de 46 en 54 jaar en 77% tussen de 55 en 70 jaar.

Hoewel het hier vrouwen betreft die medische zorg krijgen voor diverse aandoeningen, kloppen de cijfers met die van gelijksoortige studies.

Wetenschappers berekenden in 2012 dat de seksuele behoefte van vrouwen iedere maand dat zij langer een relatie hadden, daalde.

De mannen in het onderzoek werden voor het eerst echt uitgebreid ondervraagd over hun angsten, depressies, zelfbeeld, lichaamsbeeld, zelfverzekerdheid, tevredenheid.

Vooral depressie houdt direct verband met een zeer laag libido. Maar ook onzekerheid, het afnemen van de aantrekkelijkheid tot de partner en het langer duren van een relatie zijn killers van de lust.

De mannen noemen ook vermoeidheid, werkstress en slechte communicatie binnen hun relatie als oorzaken van het hebben van minder seks.

De testosteron zorgt zowel bij mannen als vrouwen voor meer seksdrift. Bij de heren moet er zelfs een beetje vrouwelijk hormoon bij voor het beste resultaat. “Zullen we vanavond een pilletje doen schat?”

Lees ook:Gezonde vrouwen hebben meer seks
Lees ook:Gezocht: vrouwen voor onderzoek naar relatie erotische lectuur en zin in seks
Lees ook:Mannen zijn opgewonden voor en tijdens seks. Vrouwen erna.
Lees ook:De lust daalt als de liefde toeneemt
Lees ook:50+ seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>