‘Stop de zoektocht naar de G-spot; stort je op de clitoris’

Of er nu wel dan niet een G-spot bestaat: daar wordt nu al van 1950 heftig over gedebatteerd zowel in als buiten academische kringen.

In dat jaar meende Dr. Grafenberg dat er enkele centimeters de vagina in een speciaal genotsplekje bestond dat met extra stimulansen hemelse orgasmes zou verschaffen aan vrouwen.

Naar de ontdekker werd deze geheimzinnige zône de G-spot gedoopt.

En er is nog steeds geen officieel bewijs dat ze bestaat…..

Dat zegt ook Prof. Paul enzlin van de KU in Leuven in De Campuskrant van de universiteit.

“Soms wordt het de vrouwelijke tegenhanger van de prostaat bij de man genoemd. Maar er is nog altijd geen bewijs geleverd dat die ‘plek’ echt bestaat. Anatomisch onderzoek en scans konden het bestaan van een duidelijk afgebakende structuur niet aantonen.”

In 2012 verscheen er in de Journal of Sexual Medicine nog een artikel van een gynaecoloog die bij een overleden vrouw een zwart bolletje had gevonden: de G-spot was gelokaliseerd! Helaas ging het maar om 1 vrouw, die niet meer kon vertellen of zij ook plezier had gehad van druifachtige dingetje in haar vagina.

“Dat onderzoek had nooit mogen verschijnen”, aldus seksuoloog Enzin. “Maar je moet die voortdurende controverse rond de G-spot kaderen in de zoektocht naar mogelijkheden om het seksueel plezier van vrouwen te vergroten. En de stimulatie van de voorwand van de vagina kan daarin wel een rol spelen.”

De G-spot staat als het ware symbool voor de vrouwelijke lustbeleving en dat ondervindt de Leuvense professor ook.

‘Als ik zeg dat de G-spot niet bestaat, krijg ik weleens boze reacties van vrouwen, alsof ik hen geen seksueel plezier gun. Maar als je zoekt naar het magische knopje voor het vrouwelijk orgasme, zoek dan liever de clitoris. Met moderne beeldvormingstechnieken hebben wetenschappers zicht gekregen op de interne structuur ervan. Die is veel groter dan het kleine knopje dat aan de buitenkant zichtbaar is en loopt verder door in het lichaam en heeft uitlopers naast de vagina. Het onderscheid tussen een vaginaal en clitoraal orgasme verwijs ik óók graag naar de prullenmand: intern gaat dat over dezelfde zone!”

Zo stelden Italiaanse wetenschappers onlangs dat de G-spot niet bestaat, maar lanceerden ze wel de clitorethrovaginale zone, die groter zou zijn. Na een onderzoek met moderne beeldvormingstechnieken besloten ze dat het de baarmoeder, clitoris én urinebuis samen zijn die een vrouw haar hoogtepunt doen beleven.

Lees ook:Waar zit die G-spot dan? III
Lees ook:‘Een vaginaal orgasme bestaat niet’
Lees ook:Italianen kunnen de G-spot niet vinden, wel de CUV
Lees ook:De plek van de clitoris bepaalt of een vrouw vaginale orgasmes krijgt of niet
Lees ook:De veelkleurigheid van vrouwen: clitorale, vaginale én G-spot orgasmes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>