Meer seks + veel overspel = minder risico prostaatkanker

‘Use it or loose it’ is een favoriete uitdrukking van mnijn favoriete seksuologe Dr. Ruth. En dat blijkt vooral op te gaan voor heteromannen en seks.

Wellicht is het wel het wetenschappelijk bewijs waarop velen van hen zaten te wachten die thuis het een en ander uit te leggen hebben.

Want vaker seks hebben met veel verschillende vrouwen vermindert namelijk het risico op prostaatkanker…..

Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Montreal en het Institut Armand Frappier onder ruim 3000 mannen.

De artsen Marie-Elise Parent, Marie-Claude Rousseau en Andrea Spence volgden deze grote groep gedurende 4 jaar.

Mannen die geen sekspartner hadden en homoseksuelen met veel partners bleken dubbel zo vaak prostaatkanker te krijgen dan de andere categorieën mannen.

Degenen die met meer dan 20 verschillende vrouwen seks hadden gehad waren qua prostaat het gezondste.. Deze mannen lopen 28% minder risico om prostaatkanker te ontwikkelen dan de monogame heren. Zij werden tevens minder vaak getroffen door de agressievere vormen van prostaatkanker.

Het vermoeden is dat dit komt doordat promiscüe mannen vaker ejaculeren. En dat laatste, zo werd al eerder bewezen, heeft een beschermend effect. Mannen die tenminste 21 keer per maand ejaculeren hebben eenderde minder kans op prostaatkanker.

Erfelijkheid speelt uiteraard ook een rol. Mannen van vaders met deze ziekte hebben dubbel zoveel kans de ziekte ook te krijgen.

Waar de onderzoekers geen verklaring voor hebben is waarom dit niet opgaat voor homomannen. Monogame homoseksuelen blijken geen verhoogd risico te lopen, maar naarmate het aantal partners stijgt, nemen ook hun kansen om de kanker te krijgen toe.

En mannen die met meer dan 20 mannelijke partners seks hadden lopen zelfs 5x zoveel gevaar een agressieve vorm van de prostaatkanker te ontwikkelen.

1 op de 6 mannen krijgt in zijn leven te maken met prostaatkanker. November is aanstaande, die is wat oktober voor de borstkanker is: een maand om stil te staan bij deze gentlemen-killer. Laat uw snorren vanaf zaterdag dus maar weer groeien. Dan is het movember.

Lees ook:Besnijdenis helpt wellicht ook tegen prostaatkanker
Lees ook:Mannen krijgen erectieproblemen van te weinig seks
Lees ook:De naakte eikel en het tuutje
Lees ook:Hetero-mannen dromen van de hoeveelheid seks van homo-broeders
Lees ook:De pretsigaret werkt uiteindelijk niet in bed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>