Elke dag masturberen beschermt tegen prostaatkanker

Mythes rond de schadelijkheid van masturberen bestaan al heel lang en zijn bijzonder hardnekkig.

De lijst van alle kwalen die het zogenaamd veroorzaakt, is ellenlang: blindheid, verlamming, verslaving, krankzinnigheid, depressie, paniekaanvallen, erectieproblemen, onvruchtbaarheid, harige handpalmen. Het zijn allemaal fabels die al tientallen keren zijn weerlegd, maar toch blijven ze opduiken.

Dat schrijft seksuoloog Alexander Witpas in Het Vlaamse Nieuwsblad naar aanleiding van een vraag van een bezorgde rukker lezer.

‘Use it or lose it’, zegt collega Dr. Ruth dan ook¬†altijd. Mannen die dagelijks ejaculeren, lopen minder risico om prostaatkanker te ontwikkelen.

Een team van de Harvard Medical School volgde bijna 18 jaar lang 32.000 gezonde mannen tussen de 20 en 49 jaar. Van deze groep ontwikkelden 3839 mannen prostaatkanker.

Mannen die verklaarden minstens 21x per maand seks te hebben of te masturberen, bleken 22% minder vaak prostaatkanker te krijgen dan mannen die 4 tot 7x per maand klaarkomen. Ook na correctie van factoren als dieet en levensstijl bleef het verband, dat overigens ook in kleinere studies al werd aangetoond, overeind staan.

Volgens het Nieuwzeelandse rapport ‘Prostate Health ….Sex, Lies and Misconceptions’ is het voor mannen vanaf 40 jaar zaak om op natuurlijke wijze hun prostaat gezond te houden. 1 van de makkelijkste manieren is een actief seksleven.

De onderzoekers ergeren zich aan misinformatie over het verkrijgen van een gezonde prostaat. Volgens hen zijn er wereldwijd duizenden mannen die door het leven gaan met de gevolgen en bijwerkingen van onnodige prostaatmedicijnen, zoals incontinentie en het niet meer seksueel kunnen functioneren.

Lees ook:Elke dag seks in het nieuwe jaar en wel hierom…..
Lees ook:Meer seks + veel overspel = minder risico prostaatkanker
Lees ook:Prostaatkanker-behandeling maakt penis maatje kleiner
Lees ook:Prostaatkanker mogelijk de schuld van de anticonceptiepil
Lees ook:Besnijdenis helpt wellicht ook tegen prostaatkanker

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Elke dag masturberen beschermt tegen prostaatkanker

 1. Bart

  Ik ben inmiddels 70+ , weduwnaar. Om m,n prostaat gezond te houden ejaculeer ik 2 a 3 keer in de week door te masturberen. Toen m,n vrouw nog leefde masturbeerde ik als tussendoortje, omdat ihet orgasme heftiger voelde. Tegenwoordig neem ik ruim de tijd en stel het klaarkomen zo lang mogelijk uit. Een aantal keren voor het ” point to no return” stop ik een aantal minuten. Na ruim een uur laat ik ” het ” komen. Het orgasme laat de prostaat 10 a 12 keer heftig samentrekken met een onbeschrijfelijk gevoel. Hierdoor blijft m,n prostaat soepel waardoor het plassen het vergemakkelijkt. Ik hoop dat ik nog vele jaren van m,n soloseks mag genieten en m,n prostaat gezond blijft. Ik ben benieuwd of meerdere mannen deze ervaring hebben?

    /   Reply  / 
  1. Osacr

   Ik ben nu 65+ en heb mijn leven lang mezelf fijn geholpen. Liters sperma zijn er inmiddels verschoten. Naarmate ik ouder word gebruik ik meer en meer (extreme) manieren om fijn klaar te komen. Zo gebruik ik al langere tijd een penisveter, kom ik klaar in een vochtig washandje waarmee ik over m’n eikel ‘schuur’ op het moment van ejaculeren en sinds enige tijd heb ik de tepelklem ontdekt. Heerlijk! Klaarkomen met de scherpe pijn in je tepels is werkelijk het einde! Ik probeer elke week op z’n minst 1x uitgebreid klaar te komen. Dit moet helemaal naakt om het zo geil mogelijk te maken; ook fijn voor een grote passpiegel. Dan kun je je zelf lekker zien genieten. Zo lang ik het nog kan, zal ik het zeker niet nalaten!!

     /   Reply  / 
 2. Arend Sonneveld

  Prima toch, lekker hoor!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>