Elke dag seks in het nieuwe jaar en wel hierom…..

‘An orgasm a day keeps the doctor away’, zei Mae West.

Het goede voornemen voor 2016? Elke dag seks. Met een vaste partner, dat dan weer wel.

Er zijn legio gezondheidsvoordelen van en dit zijn de belangrijkste……

1. ‘USE IT OR LOSE IT!’
Volgens het Nieuwzeelandse rapport ‘Prostate Health ….Sex, Lies and Misconceptions’ is het voor mannen vanaf 40 jaar zaak om dagelijks te ejaculeren om de prostaat gezond te houden.
Maar ook de vrouwelijke geslachtsorganen hebben baat bij een seksleven, zeker na de overgang. Na de laatste menstruatie neemt de productie van het vrouwelijk hormoon oestrogeen sterk af, meldt Eveline Bakker op NED7. Daardoor is slijmvlies van de vagina niet langer vochtig en soepel, maar wordt droger en stugger. De schaamlippen worden kleiner en de binnenste schaamlippen kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Door de verschrompeling en het stug worden van de weefsels kan de ingang van de vagina kleiner worden en door de dunheid van de huid, kunnen makkelijk wondjes ontstaan. Door al deze veranderingen kan seks pijnlijk worden (dyspareunie). Wat het vaak toch al teruglopend libido niet ten goede komt! Naast alle vaginale klachten, kan deze aandoening ook nog eens blaas- en plasproblemen veroorzaken.

2. Seks is een natuurlijke pijnstiller
Hoewel er ook mensen zijn die juist hoofdpijn krijgen na de seks, adviseren deskundigen nu voor mensen met migraine juist wel seks te hebben. Het schijnt beter te werken dan een pijnstiller.

3. Seks houdt ziektes op afstand
Bij vrouwen voorkomt het infecties aan de baarmoederhals en het urinewegen en bij mannen verkleint het risisco op prostaatkanker. Ook werkt het immuunsysteem beter door meer aanmaak van het bijnierschorshormoon cortisol. En bij een orgasme stijgt het niveau van endorfine in je bloed, waardoor je een stuk positiever gaat voelen en denken.

4. Seks haalt de stress uit je lichaam en geest
Het kan gebruikt worden als een manier om stress te reguleren. Ook binnen relaties zie je dat veel mensen op deze manier ontspanning zoeken. Zowel bij het masturberen als bij het vrijen komen endorfines vrij die op natuurlijke wijze hetzelfde effect hebben als morfine. Je wordt er slaperig van en kan de dingen even loslaten. Een welkome afwisseling nadat je een teveel aan spanning hebt opgebouwd.

5. Seks is goed voor hart- en bloedvaten
Mannen die regelmatig seks bedrijven hebben aangetoond tot 45% minder kans om een levensbedreigende hartaandoening op te lopen dan degenen die er bijvoorbeeld maar 1x per maand aan doen.

6. Seks geeft hersenkracht
Van heftige seks kun je accuut geheugenverlies hebben, maar globale amnesie is gelukkig tijdelijk. Want over het algemeen is een actief seksleven juist een hele goede manier om geheugenverlies tegen te gaan.

7. Seks zorgt dat je er jonger uitziet:
Een krachtig seksleven is een van de belangrijkste elementen in de strijd tegen het verouderingsproces. 3x in de week laat je er 10 jaar jonger uitzien. Tenminste als het geen vrijblijvende seks is met verschillende partners.

8. Seks laat je langer leven:
Mogelijk is het niet alleen het aantal vrijpartijen die aan de basis ligt van eventuele hartproblemen. Mensen met een actief seksleven hebben vaak een gezonde relatie en een gezonder leven.

Lees ook:Met actieve seks houd je je geheugen op de lange duur scherper
Lees ook:Seks hebben tegen migraine en clusterhoofdpijn werkt!
Lees ook:Met veel seks kom je hogerop in het leven
Lees ook:4x per week seks maakt dat vrouwen er 10 jaar jonger uitzien
Lees ook:Seks verslaat botox!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>