Ook zonder voorhuid hebben mannen lekkere seks

Een nieuwe, relatief accurate schatting laat zien dat wereldwijd tussen de 37% en 39% van de mannen besneden is. Ongeveer de helft geschiedt om religieuze of culturele redenen. In Nederland is 5,7% van de mannen besneden.

Omdat mannen-besnijdenissen doorgaans uitgevoerd worden op jonge leeftijd, bestaat er weinig vergelijkend onderzoek op het gebied van seks.

Tegenstanders van het verwijderen van de voorhuid bij jongens of mannen houden vol dat het gevoel in de penis minder is, maar dat wordt nu door de wetenschap naar het rijk der fabelen verwezen.

Een team van de Queens’s Universiteit analyseerde de gevoeligheid, pijn, aanraking bij de penis van 62 mannen, waarvan de helft besneden, de andere helft niet. Het blijkt helemaal niet uit te maken, melden zij in vakblad Journal of Urology.

En dat geeft de discussie een belangrijke zwengel; want dat besnijden gezondheids-voordelen heeft staat wel vast, zoals een lager risico op geslachtsziektes. Vooral door de bescherming tegen hiv-infecties raden instanties als de WHO vrijwillige mannelijke besnijdenis inmiddels aan.

Lees ook:Nadelen van mannen-besnijdenis
Lees ook:Mannen met besneden penis toch tikje minder seksueel gevoelig
Lees ook:Besneden mannen (en hun vrouwen) zouden minder plezierig seksleven hebben
Lees ook:Voelt seks met een besneden man anders voor een vrouw?
Lees ook:Ook mannen kunnen pijn bij seks hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>