De plek van de clitoris bepaalt of een vrouw vaginale orgasmes krijgt of niet

Al tientallen jaren buigen wetenschappers zich over het vrouwelijk orgasme. Dit is namelijk niet zo een-dimensionaal als dat van mannen.

Of vrouwen door penetratie wel of niet klaar kunnen komen werd in het verleden al gelegd bij de G-spot, de manier van vrijen en bij allerlei psychologische factoren.

Maar dat ene kleine knopje bij de vrouw schijnt het hem te doen. De clitoris en meer specifiek: op welke plek dit gevoeligste orgaantje van het vrouwenlijf zit……

Een studie aan de universiteit van Indiana, gepubliceerd in Clinical Anatomy laat zien dat wanneer de clitoris op 2,5 cm of dichter bij het urethra ligt, de kans op een orgasme bij vaginale seks groter is.

Dat betekent namelijk dat die niet te ver van de vagina af is en dan ervaart een vrouw genoeg wrijving om tot een hoogtepunt te komen. Als de clitoris op meer dan 3 cm ligt, is dit via alleen penetratie bijna onmogelijk.

Onderzoekster Elisabeth Lloyd zegt: “Meten is weten.” Zij adviseert dus om de maatlat erbij te pakken. Maar klaarkomen tijdens de daad is geen must bevestigt Lloyd. “Dit onderzoek toonde ook aan dat er veel vrouwen zijn die geen orgasme krijgen tijdens het vrijen. Zij kunnen naar andere manieren zoeken om tot hoogtepunten te komen.”

In her book ‘The Case of the Female Orgasm: Bias in the Science of Evolution’, analyseert Elisabeth Lloyd 33 onderzoeken naar het vrouwelijk orgasme over een periode van 80 jaar en concludeert ze dat 25% van de vrouwen klaar kan komen door uitsluitend vaginale seks te hebben.

Maar zonder clitoris geen enkele vorm van seksuele hoogtepunten. Daarom een ode aan het epicentrum van de vrouwelijke seksualiteit.

Lees ook:Gouden orgasme-trio voor vrouwen: zoenen, vaginale stimulatie en orale seks
Lees ook:Yes, yes, vrouwen kunnen zowel vaginaal als clitoraal klaarkomen
Lees ook:‘Een vaginaal orgasme bestaat niet’
Lees ook:De orgasme-kloof is zoals de loonkloof
Lees ook:De clitoris in de spotlights: het epicentrum van de vrouwelijke seksualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>