‘Waarom heeft niemand het over de stinkende camembert-lul?’

Jonge meiden hebben vanwege hormoonwisselingen eerder last van geurtjes daar beneden. Hiervoor kun je een verfrissende wasemulsie gebruiken, bijvoorbeeld van Chilly.

Aldus een reclametekst in 1 van de folders van de grootste drogisterijketen van Nederland. Al jaren worden er intiemsprays, vagina-emulsies en -douches verkocht die meisjes en vrouwen het idee moeten geven goed bezig te zijn met de hygiëne van hun intiemste delen. Maar ‘de roos der vrouwen’ ruikt niet automatisch naar rozen en er producten aan toevoegen die dat wel proberen te doen, irriteren de boel alleen maar.

AD-columniste Nynke de Jong nam gisteren tijd en ruimte om deze onzin aan de kaak te stolen.

“Lieve pubermeisjes, een vagina ruikt naar vagina. En een piemel naar piemel. Daar hoeft helemaal niemand zich voor te schamen. Volgens de Jong gaat Kruidvat een brug te ver door intieme wasemulsies aan te prijzen als iets noodzakelijks. Jonge tienermeisjes maken zich al veel te druk om hun uiterlijk, extra zorgen om het aroma van hun vagina hoeven daar echt niet bij te komen. En gelijk heeft ze.

Waarom bestaan er trouwens geen producten voor riekende mannendelen? vraagt de columniste zich terecht af.  ”Heb je ooit een reclame gezien tegen een stinkende lul? Ooit een jongen zijn geslacht in een pot lavendel zien hangen om van die muffe camembert-lucht af te komen? Nee toch?”

Ook wij schreven er vanaf deze plek vaker over. Een vagina is het meest gebaat bij water, water en nog eens water en alle zeep- of andersoortige ‘wasemulsies’ laten de boel alleen maar harder rieken. Trouwens, wat de meeste mensen in deze moderne tijd vergeten zijn: Er is niets opwindender dan de geur van vagina. Er is zelfs een parfum dat Vulva heet en de specifieke geur wil imiteren. Maar ook dat is onzin: we hebben die geur zelf in huis.

Mocht je echt het idee hebben dat er wat aan de hand is; ga dan even langs de huisarts. Die kan vaststellen of er een bacteriële of schimmelinfectie is en je een betrouwbaar product voorschrijven.

 

Lees ook:Lady GaGa wil sperma – parfum
Lees ook:De beste hygiëne voor de vagina: water bis bis
Lees ook:Kunst in Antwerpen: vagina snuiven
Lees ook:Vagina-pepermuntjes. Hûh?
Lees ook:Als je vagina kut ruikt………..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>