Overdag rechtop zitten achter je bureau geeft ‘s avonds betere seks!

Als je libido en/of je seksleven wel een oppepper kunnen gebruiken, zoek het dan vooral eens niet buiten jezelf. Want lifestyle doet er veel toe, daarover schreven we bij seks.blog al vaak. Maar een hele eenvoudige is: recht je rug!

Dat blijkt uit onderzoek van de Chartered Society of Physiotherpists, waarover is gepubliceerd in het tijdschrift Health Psychology.

Een doorgezakte houding levert zowel voor mannen als vrouwen depressieve gevoelens, boosheid en zelfs een verminderd libido op. In elkaar gedoken mensen gebruiken ook meer negatieve woorden en zijn sneller onzeker en egocentrisch.

Daarnaast zorgt een kromme rug ook voor veel druk op de buikholte, waardoor de zuurstof en voedingsstoffen minder kunnen stromen. Ook de ademhaling wordt minder diep.

Dit alles zorgt ervoor dat je met een energietekort zit, en je dus niet echt fit genoeg bent om ‘s avonds ook nog met je partner actief te zijn tussen de lakens. Dat geldt natuurlijk ook voor onderuit hangen bij de televisie ‘s avonds.

Een rechte rug wordt geassocieerd met zelfvertrouwen, een beter humeur, minder angstgevoelens en een hoger libido. Ook het stressniveau van de onderzochte personen die hun ruggen rechtten ging naar beneden. Glimlach en kijk omhoog en je zult gelukkiger worden. Dat is eigenlijk het principe.

Lees ook:Ouderen die goed slapen hebben tevens een beter seksleven
Lees ook:Het libido der vrouwen kakt echt niet in met het klimmen der jaren
Lees ook:Je stopt met seks hebben. En dan?
Lees ook:Ook mannen worden onzeker op seksgebied door overgewicht
Lees ook:Seks met een partner bevredigt meer dan masturberen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>