Seks tegen een burn-out

In de afgelopen 6 jaar is het aantal mensen dat burn-out gaat verdubbeld. Niet alleen de 40′ers gaan onderuit, ja zelfs mensen van in de 30 of zelfs van achter in de 20. Niet gek dus dat er naarstig gezocht wordt naar middelen ter genezing, of nog beter: voorkoming.

Willemijn van Dommelen werkte hard in de wereld van media en entertainment. Tot 3x toe kreeg ze een burn-out nmet bijgaande depressies. Inmiddels is ze motivationial speaker en ervaringsdeskundige. Zij adviseert veel intimiteit.

“Seks is één van de eerste dingen die we laten vallen. Zeker wanneer het allemaal wat moeilijker wordt. We moeten al gaan werken, presteren, koken, wassen, onze sociale contacten onderhouden, … Als we dan eindelijk ‘s avonds laat thuis zijn ‘moeten’ we ook nog vrijen. Dat zorgt ervoor dat er al snel een soort druk op seks komt te liggen. Zodra het drukker is of we gespannen zijn, is seks het eerste dat van die hele waslijst geschrapt wordt. Wist je trouwens dat we het meeste vrijen op vakantie? Hoe denk je dat dat komt? Omdat er dan eindelijk tijd en rust is, natuurlijk.”

Het zit dus in onze natuur om ons seksleven op een laag pitje te zetten wanneer we niet goed in ons vel zitten, maar dat betekent niet dat het een goede zaak is, aldus Willemijn. Integendeel; ze pleit dan ook voor meer intimiteit als een belangrijke stap tot genezing. “Het is bewezen dat seks ervoor zorgt dat endorfine en dopamine vrijkomen. Dit zijn stoffen die het hormoon cortisol, dat sterk samenhangt met stress en burn-outs, weer gaan normaliseren. Vergelijk het met je iPhone: die batterij loopt ook leeg tijdens de dag, en dus laden we het ding ‘s avonds weer op. Lgisch. Wel, intimiteit doet voor ons net hetzelfde. We kunnen onze energie voorlopig nog niet opladen via het stopcontact, maar seks kan dat wél.”

Pink Rebel Company werd opgericht vanuit de persoonlijke ervaring van Willemijn en wil helpen bij preventie, herstel en re-integratie.

Lees ook:‘Reinout Oerlemans zegt wanneer je moet klaarkomen’
Lees ook:Waarom vrouwen veel meer van ochtendseks zijn dan mannen
Lees ook:Pas op: klaarkomen maakt loslippig
Lees ook:Mannen-anticonceptie: slikken voor spermaloos orgasme of prikken in zaadleider?
Lees ook:Overdag rechtop zitten achter je bureau geeft ‘s avonds betere seks!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>