Smeer geen gemalen wespennest op je vagina

Het doet al zeer als ik het op schrijf en toch zijn er seksegenotes van mij die zich onzin laten aanpraten. Vrouwen die hun vagina wensen te ‘verjongen’ zoeken daarvoor soms hun heil in gemalen wespennesten. Deze zogeheten ‘natuurlijke behandeling’ baart echte medici zorgen. De behandeling kan niet alleen voor pijn zorgen (laat staan dat je dan zin krijgt) het verhoogt het risico op HIV.

Sommige vrouwen gebruiken knikkergal, bolvormige noten die op eiken dienstdoen als nest voor de larve van de galwesp, in een huis-tuin-en-keukenbehandeling voor de verjonging van de vagina. De Canadese gynaecologe Jen Gunter waarschuwt dat de behandeling op lange termijn ernstige gevolgen kan hebben.

Die knikkergallen worden online aangeboden met de bewering dat ze, vermalen tot een papje, helpen bij het strakker maken van de roos der vrouwen en dat het kwalijke geuren tegen gaan. Ladies: do not!!!!

Op haar blog waarschuwt Dr Gunter dat de behandeling kan lijden tot pijn bij het vrijen, een gebrek aan gezonde ph-balans en een verhoogd risico op aids.

“Dit product heeft dezelfde gevaren als andere zogenaamd traditionele remedies. Het uitdrogen van het vagina-slijmvlies verhoogt het gevaar op schaafwondjes tijdens het vrijen en vernietigt de natuurlijke beschermende slijmlaag. Het zorgt ook voor de afbraak van goede bacteriĆ«n, een gevaarlijke praktijk dus!”

De kleinhandelaar die de knikkergallen verkoopt, Heritage Health Shop, beweert dat de behandeling bevorderlijk is voor het seksleven en juist gebruikt worden bij snijwonden maar waarschuwt dat het papje pijnlijk kan zijn.

“Dit is een tip van een professional: als iets branderig aanvoelt wanneer je het op je vagina doet, dan is het niet goed voor je vagina”, weet Gunter.

Lees ook:Strakmakende vagina-sigaren zijn schadelijk
Lees ook:Laser laat de vagina opnieuw stralen
Lees ook:Seks en vruchtbaarheid belangrijkste redenen om te stoppen met roken
Lees ook:Pijn = stop
Lees ook:Per ongeluk goed werkend medicijn gevonden tegen pijn bij het vrijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>