Steeds meer vrouwen aan de testosteron als opkrikker van het libido

Bij testosteron denken we meestal aan de mannen van het type bodybuilder, omdat zij meestal iets teveel van dat spul tot zich nemen.

Maar testosteron doet meer dan alleen de spieren opbouwen.

Het geeft zowel mannen als vrouwen hun sexdrive.

Robbie Williams himself bekende al aan de ‘testoootjes’ te zijn, maar ook steeds meer vrouwen gebruiken een ienemini-dosis om zich beter in hun vel te voelen…………..

Testosteron is het het mannelijke geslachtshormoon dat helpt bij de ontwikkeling van jongen tot man. Het zorgt voor de typisch mannelijke karakteristieken, zoals gezichtsbeharing, een lagere stem en sterkere spieren. Bovendien is het hormoon nodig voor de productie van sperma.

Testosteron is dus onmisbaar voor mannen, maar ook fundamenteel voor de vrouwelijke gezondheid. Hoewel zij slechts eentiende van het testosteronniveau van mannen in hun bloed hebben, zorgt het bij vrouwen ook voor sterkere spieren en libido.

De productie van testosteron begint bij vrouwen ook in de puberteit en duurt tot aan de menopauze. Om hun sexdrve daarna toch op peil te houden, kiezen veel vrouwen tegenwoordig voor een hormoonvervangingstherapie. Bij een standaardpil in de overgang worden alleen oestrogeen en progesteron toegediend, maar nu voegt men daar steeds vaker testosteron aan toe.

“Bij 80% van de vrouwen die een hormonenkuur volgen tijdens hun menopauze, voeg ik testosteron toe”, zegt de Britse gynaecoloog John Studd. “Het hormoon verbetert hun stemming, geeft hen meer energie en geeft een boost aan hun seksleven. Het hormoon kan in de vorm van een pleister op de huid, als pil (o.a. Livial), zalf, gel of implantaat worden toegediend. Uiteraard alleen met doktersrecept en -begeleiding!

Lees ook:Mannen hebben om zin te krijgen in seks ook wat vrouwelijk hormoon nodig
Lees ook:Minder zin na menopauze? Slik een pil met mannenstof
Lees ook:Gruizig van granaatappelsap
Lees ook:Sekspleisters voor vrouwen zijn géén goed idee
Lees ook:Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Steeds meer vrouwen aan de testosteron als opkrikker van het libido

  1. Pingback: 73-jarige Jane Fonda bloedjegeil met testosteron | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>