Neen dank u, ik ben aseksueel

Volgens een studie van Anthony Bogaert, psycholoog en menselijke seksualiteit expert op de Brock University in St. Catherines, Ontario heeft 1 op de 100 mensen absoluut nooit seksuele gevoelens.

Doordat steeds meer mensen ervoor uitkomen aseksueel te zijn en zij zich ook verenigd hebben, wordt aseksualiteit tegenwoordig als een aparte geaardheid gezien, naast homoseksualiteit, biseksualiteit en heteroseksualiteit……………

Het toenemende aantal mensen dat aseksueel zegt te zijn of te kiezen voor geen seks in hun leven, is volgens sommigen mede een verzet tegen de steeds sterker geseksualiseerde samenleving.

Je hoeft maar naar de bushalte te lopen of de TV aan te zetten en de seks ia alom tegenwoordig. Niet zo gek natuurlijk als je weet dat 99% van de wereldbevolking er wel gevoelig voor is.

Het Asexual Visibility and Education Network (AVEN) beschrijft 4 types van aseksueel zijn:

Type A
Personen die wel een seksuele drift ervaren, maar zich niet seksueel door anderen aangetrokken voelen. Deze mensen hebben een zekere biochemische ervaring van seks, doen mogelijk ook aan masturbatie, maar zullen nooit met een andere persoon seksuele interactie hebben.

Type B
Personen die zich tot anderen aangetrokken voelen, maar geen seksuele drift ervaren. Deze mensen hebben wel diepere emotionele bindingen met anderen, houden ook echt van iemand anders, maar zonder de behoefte ook seksuele interactie te hebben. Dit sluit lichamelijke tederheid overigens niet uit.

Type C
Personen die zowel seksuele drift ervaren als emotionele aantrekkingskracht van anderen, maar die desondanks geen seksuele interactie hebben. Zij kunnen wel masturberen en van iemand houden. Seksuele interactie met de geliefde en de liefde voor deze persoon zijn voor hen echter dingen die niet samengaan.

Type D
Personen die noch seksuele drift ervaren, noch emotionele aantrekkingskracht van anderen ervaren. Dit betekent niet dat zij geen goede en/of emotionele vriendschappen kennen of aangaan, maar ze hebben niet de behoefte aan liefde of seks.

Illustratie: sinds vorig jaar hebben aseksuelen ook een eigen vlag

Lees ook:Aseksueel & aromantisch: als je geen polonaise aan je lijf wilt
Lees ook:A-seksueel is een geaardheid, net als he, ho of bi
Lees ook:Hallo, ik ben demiseksueel!
Lees ook:Het leger der aseksuelen groeit II
Lees ook:Aseksueel zijn is iets anders dan celibatair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>