De Pil: bedacht voor vrije seks, maar vaak een libido-killer

Met de komst van de anticonceptiepil in 1960 werd er op het gebied van vrouwen en seks een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de mensheid ingeluid.

Vrouwen hadden vanaf dat moment namelijk zelf in de hand of ze seks hadden en met wie, zonder angst voor ongewenst zwanger worden.

Nu we een halve eeuw verder zijn worden de veranderingen van dat onder invloed zijn van dat dagelijks innemen van zo’n klein hormonenpilletje duidelijk.

Niet alleen vallen pilslikkende dames op andere mannen; het seksleven van vrouwen bij wie ‘Organon’ de baas is, is beduidend minder spannend………

Een nieuw onderzoek geleid door IU’s Center for Sexual Health Promotion, bewijst dit.

Minder orgasmes, minder plezier, minder opwinding en minder zin. Dat is het gevolg van de pil en andere hormonale anticonceptiemiddelen.

Hoewel de huidige pil veel minder hormonen bevat dan die van het eerste uur, blijven de effecten onveranderd. De hormonen zorgen ervoor dat het lichaam als het ware een zwangerschap nabootst.

Er wordt veel gedaan om de negatieve effecten van condooms op het seksplezier te reduceren, maar er is nog erg weinig aandacht voor de negatieve effecten van hormonale anticonceptie op het seksleven van vrouwen, concluderen ook de onderzoekers.

Een andere studie dit jaar toonde ook reeds aan dat het aantal HIV-infecties onder pilsliksters 2x zo groot is. Waarbij moet worden aangetekend dat vrouwen die het condoom als anticonceptiemiddel kiezen, natuurlijk sowieso veiliger vrijen.

Lees ook:Pilgebruik zorgt voor dubbel zoveel hiv-infecties
Lees ook:De pil: vaak de dood in de pot voor haar seksleven
Lees ook:Condooms maken ook de vagina gezonder
Lees ook:Sporten is goed voor je seksleven
Lees ook:Laser laat de vagina opnieuw stralen

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Pil: bedacht voor vrije seks, maar vaak een libido-killer

  1. Linda

    Als je een libido verhoger wilt dan moet je eens Feromonen proberen. Geniaal spul voor vrouwen en mannen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>