SM: meer dan pijn en vastbinden…

Donkere kelders, riemen, zwepen, rubber, leer…  En mensen die elkaar pijn doen. Dat is zo’n beetje het algemene beeld dat heerst over SM.

Meestal vinden we het maar eng, raar of begrijpen we het niet, maar dankzij ‘Vijftig Tinten Grijs’ is deze smaak weer helemaal terug op de menukaart…….

SM is onderdeel van de volledige term BDSM, waarbij elke letter een variant beschrijft van een specifiek erotisch spel. B staat voor Bondage oftewel vastbinden. D voor Discipline, als in: echte of gespeelde bestraffing. S voor Sadisme (afgeleid van de 18e eeuwse Franse schrijver Marquis de Sade), wat inhoudt dat je plezier beleeft aan, of seksueel opgewonden raakt door de ander pijn te doen, te kwellen of te vernederen. M voor Masochisme het beleven van plezier aan het ondervinden van pijn, kwelling of vernedering.

Binnen elke categorie van BDSM zijn oneindig veel creatieve mogelijkheden, waarin de aanpak kan variëren van soft tot hard. SM loopt uiteen van sadomasochistische spelletjes met tepelklemmen, zwepen en vernederingen, tot bijvoorbeeld erotisch spelen met zachte materialen, speelse scheldpartijtjes en het opdragen van seksuele handelingen aan de onderworpen partner.  Hoever het spel gaat en waar de grenzen liggen is helemaal afhankelijk van de personen die het spelen.

Hoe groot de SM gemeenschap in Nederland is, is lastig te zeggen. Veel gebeurt achter gesloten deuren. De VSSM is de grootste BDSM-vereniging in Nederland, opgericht in 1970, en telt rond de 700 leden (mannen en vrouwen, van jong tot oud) en vele vaste bezoekers op bijeenkomsten.

Het BDSM wordt nog spannender door het gebruik van opwindende materialen zoals rubber of leer, fetisj objecten (schoenen, laarzen, korset) en seksuele attributen zoals zweepjes, pluimpjes, handboeien, enkelboeien, vibrators enzovoort…

Voor sommige mensen staat het hele leven in het teken van BDSM, zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week een Dominant of een slaaf. De extreemste versie wordt TPE genoemd, Total Power Exchange. Hierbij heeft de slaaf geen enkele inspraak meer over zijn eigen leven: alles wordt bepaald door de Dom!

Wat is wat?

•           Bondage: vastbinden van een onderdanige partner.
•           Masochist(e): de masochist is de onderdanige persoon. Deze raakt opgewonden en geniet   ervan als iemand anders macht heeft over hem of haar. Andere namen voor masochist zijn slaaf, onderdanige, sub(je) en bottom.
•           Mindplay: overwicht uitoefenen met woorden; een onderdanige partner doet precies wat hem of haar wordt opgedragen.
•           Rapeplay: vrijwillig een verkrachting spelen.
•           Rollenspel: jullie nemen allebei een nieuwe, tijdelijke identiteit aan zoals leraar en schoolmeisje, hotelklant en kamermeisje…
•           Sadist(e): de sadist is de baas in het BDSM spel en kan straffen en pijnigen. Hij of zij bepaalt wat er gebeurt en hoe ver het zal gaan, binnen de vooraf gestelde grenzen. Ander namen voor sadist zijn Dom, Dominant, Domina, Meester(es) en Top.
•           Spanking: billenkoek, met blote hand of hulpmiddel.
•           Switch: een switch is een persoon die afwisselend een Dom(inante) of een sub (slaaf) is.

Er zijn ook bijzonder spannende en opwindende films gemaakt rondom het thema SM:
Histoire d’O  (1975, naar het verhaal van Pauline Réage)
The Secretary (2002, met Maggy Gillenhaal)
Bitter Moon (1992, van Roman Polanski)
Nine and a half weeks (1986, met Mickey Rourke en Kim Bassinger)


Histoire d’O door MLuke2009

Lees ook:Geef je seksleven een boost met BDSM
Lees ook:‘Vijftig tinten grijs’ inspireert ook jongere seksueel actieven tot bondage
Lees ook:Mensen die aan SM en bondage doen zijn echt niet gek!
Lees ook:Het BDSM (rollen-)spel van Christian Grey & Anastacia Steele: zo doe je dat!
Lees ook:Ivo Opstelten onderzoekt SM: 1 op 7 moet naar de dokter

1 Reacties // Reageer

One thought on “SM: meer dan pijn en vastbinden…

  1. silver price

    onderdanige man zoekt een (meer dan) volslanke Meesteres om regelmatig te dienen, eventueel op termijn als vaste 24/7 slaaf.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>