Dit is pas een orgasme!

Het woord orgasme wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt om aan te geven dat er sprake was van heerlijkheden of fantastische gevoelens.

Sommige vrouwen noemen chocolade eten een orgastische ervaring, anderen hebben het bij het luisteren naar muziek.

Vroeger ~en in sommige kringen nog steeds helaas~ dacht men dat het vrouwelijk orgasme een soort van zinloos bijproduct van seks was.

De wetenschap toont echter iets ander aan……….

De Huffington Post zette 7 feiten over het vrouwelijk orgasme op een rijtje:

1. Het bekende seksuologen-echtpaar (William) Masters & (Virginia) Johnson beschreven dat je pas kan spreken van een intens orgasme als de vagina 8 tot 12x samentrekt. Bovendien moet elke contractie tussen de 4 en de 9,6 seconden duren. Dat betekent dat een hoogtepunt minstens een minuut duurt.

2. Een onderzoek, gepubliceerd in het vakblad Hormones and Behavior, wijst uit dat hoe korter de afstand is tussen de clitoris en de vaginaopening, hoe makkelijker een vrouw kan klaarkomen. Daarnaast kwam aan het licht dat de meeste vrouwen pas een hoogtepunt bereiken na gemiddeld 20 minuten onafgebroken stimulatie.

3. Wetenschappers aan de universiteit van Indiana hebben ontdekt dat niet-seksuele orgasmes, zoals tijdens het sporten (sporgasme) veroorzaakt worden door een verhoogde bloedtoevoer naar de geslachtsdelen in combinatie met vibratie of contact met de clitoris.

4. Onderzoek heeft aangetoond dat er tijdens een orgasme als gevolg van goede seks tot 400x meer prolactine vrijkomt. Dat hormoon maakt dat mannen en vrouwen zich slaperig en verzadigd voelen na een climax. Dit fenomeen speelt ook een belangrijke evolutionaire rol. Stilliggen na de vrijpartij bevordert de bevruchting. NB: na een orgasme door masturbatie kan men zich juist wakkerder voelen.

5. Bij klaarkomen maakt het lichaam meer endorfine aan. Dit zogenaamde ‘gelukshormoon’ zorgt ervoor dat het orgasme fungeert als pijnstiller. Meer nog: vervelende kwaaltjes zoals hoofd-,spier-, en rugpijn verminderen direct.

6. Sommige vrouwen houden van ritmische drukbewegingen tegen hun baarmoedermond. Sommigen zijn zelfs afhankelijk van dit gevoel, vaak omschreven als een kruising tussen pijn en genot, om een hoogtepunt te bereiken.

7. Onderzoekster Debby Herbenick, verbonden aan de universiteit van Indiana, kwam tot de conclusie dat vrouwen meer voldoening uit hun hoogtepunt halen naarmate ze ouder worden. 70% van de oudere geënquêteerden gaf toe dat ze hun beste orgasmes kregen tussen 40ste- en 50ste. Aan de ene kant komt dit door hun ervaring op seksgebied, aan de andere kant wordt het ook verklaard door de zogenaamde aflopende eierwekker. Het vrouwenlijf laat weten dat het niet zo lang meer vruchtbaar is.

Lees ook:‘Er bestaat geen G spot. Er is een C spot, namelijk de clitoris’
Lees ook:‘Een vaginaal orgasme bestaat niet’
Lees ook:Vrouwengekreun geen voorspeller van haar orgasme, maar wel van het ZIJNE
Lees ook:Yes, yes, vrouwen kunnen zowel vaginaal als clitoraal klaarkomen
Lees ook:Lang leve de clitoris: het kloppend hart van de vrouwelijke seksualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>