Wat kookt de gastroseksueel? Botergeile afrodisiaca!

Er is wel degelijk een verband tussen wat we eten en hoe we ons voelen.

En er zijn voedingsmiddelen die het libido omhoog stuwen.

Gastroseksuelen: kook vandaag met afrodisiaca!

KOFFIE UIT 1001 NACHT
In het oude Arabië vertrouwden sultans op dit koffierecept om de vrouwen in hun harems in de seksstemming te brengen. Een mix van sterke, zwarte koffie, kardemom, honing en saffraan.

ZEEBEESTJES
Volgens de overlevering at Casanova als ontbijt steevast 50 oesters. Als rijke bron van libidoverhogend zink zorgen oesters voor meer stabiliteit in de hormonen. Een stevige dosis zink wordt dan ook gelinkt aan een gezonde seksdrive.

PEPER IN JE REET
Wat pit toevoegen aan je gerechten zal de temperatuur ook tussen de lakens doen stijgen. Chilipoeder bevat namelijk capsaïcine, een actieve stof die de bloedcirculatie verbetert en de zenuweindes stimuleert. Hierdoor stijgt hartslag en lichaamstemperatuur, sensaties die we ook vlak voor en tijdens seks ervaren.

BOTERZACHTE AVOCADO
Rijk aan foliumzuur, zorgen avocado’s eveneens voor een betere circulatie van het bloed. Ze bevatten ook goede vetten die evenwicht in onze hormonen brengen. Daarnaast zijn avocado’s een goede bron van vitamine E, een antioxidant dat zorgt voor meer plezier tijdens de seks en langdurige erecties.

JOFEL NOOTJE
L-arginine is cruciaal voor de productie van stikstofoxide, dat de bloedstroom naar de intieme delen stimuleert. Walnoten en pinda’s zijn ideaal, maar ook uit zeewier, kalkoen en kip kan je deze ‘natuurlijke viagra’ halen.

CHOCOLALA
Chocolade is een sensueel. Het is zoet en zacht en roept automatisch een genotsgevoel op. Door de aanwezigheid van fenylethylamine wordt de uitstoot van dopamine gestimuleerd, waardoor we ons euforisch en opgewekt voelen.

AZTHEE
Bij de Azteken werd het kruid damiana ingezet om het libido te verhogen. Dat bevat cafeïneachtige stoffen en essentiële oliën die hormonen uitbalanceren, de circulatie naar de de erogene zones stimuleren en de lichaamstemperatuur doen stijgen. Een paar kopjes van deze thee zouden je seksleven een stuk spannender maken.

BANAAN
Niet alleen het fallussymbool onder de fruitsoorten, maar ook een effectief afrodisiacum. Deze vruchten zijn rijk aan kalium en vitamine B, twee stoffen die cruciaal zijn voor het behouden van een gezonde seksdrive. Terwijl kalium zorgt voor gezonde spieren en bloeddoorstroom, houdt vitamine B de hormonen in balans. Het gevolg: een goed werkend libido. Tevens zit er in bananen tryptofaan, een voorstof van serotonine.

Lees ook:Het libido-verhogende boodschappenlijstje
Lees ook:Gezond(e) vagina-voer voor vrouwen
Lees ook:Zet dit op het menu om je libido op te krikken
Lees ook:De beste vitamines en supplementen voor je …… penis
Lees ook:Ooit een impotent konijn gezien?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>