Zorginstelling in Bathmen geeft bewoners privacy voor seks

Veel is er afgelopen jaar gezegd en geconcludeerd over seksualiteit in zorginstellingen. Het blijkt nog steeds een taboe, omdat gehandicapten & seks en ouderen & seks voor veel mensen helaas nog ongemakkelijkheid veroorzaakt.

Zo niet in het Achterhoekse Bathmen. In zorginstelling ‘t Dijkhuis lopen ze voor op de rest van Nederland…..

Daarover bericht RTV Oost.

“Seksuele gevoelens van ouderen zijn niet vies of problematisch,” aldus Hilde de Vocht, lector van de Hogeschool Saxion in Deventer. “Privacy is belangrijk, bijvoorbeeld als een oudere wil masturberen of internet nodig heeft om porno te kijken.”

Directeur Koot van zorginstelling ‘t Dijkhuis is het daar helemaal mee eens: “Ik, maar ook mijn medewerkers zeggen altijd: ‘bewoners zijn op hun eigen appartement de baas. Wat er achter de deur zich afspeelt, daar hebben wij niets, maar dan ook niets mee te maken’.”

Dat ouderen nog best wel behoefte hebben aan seksualiteit, onderstreept bewoonster mevrouw Hogeboom: “Ouderen hebben ook liefde nodig. Dat laten ze niet merken, maar het is wel zo, weet ik uit ervaring.”

Lees ook:Over seks in zorgcentra wordt helaas lacherig gedaan
Lees ook:EenVandaag: seks-manifest voor de zorg
Lees ook:Taboe in modern Nederland: ouderen die van seks willen genieten
Lees ook:Paren in bejaardenhuizen komen maar moeilijk aan seks toe
Lees ook:Getsie, neuken opa & oma ook nog?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>