Zo gek: mannen hebben ook niet altijd trek in seks

Het beeld van de Casanova die 24/7 klaarstaat met zijn apparaat is verre van reëel. Mannen zijn net zo goed als vrouwen onzeker over het presteren tussen de lakens.

De Britse sexperte Tracey Cox legt 3 onzekerheden bloot waar mannen in de slaapkamer mee te dealen hebben.

I. Geïntimideerd door schoonheid
Als je in het bezit bent van iets waar een man geïntimideerd door raakt (tip: borsten en billen missen meestal hun effect niet), dan zou je verwachten dat de man er alles aan zal doen om jou in zijn bed te krijgen. Het tegendeel is waar: mannen raken soms zo geïntimideerd door vrouwelijk schoon dat ze juist terug deinzen. Ze zijn bang dat ze niet zullen voldoen als sekspartner, en zullen daarom soms een vrouw die ze heel knap vinden juist niet versieren.

II. Hij wil (stiekem) dat jij initiatief neemt
Hij zal het zelf niet snel toegeven, maar een man vindt het ook heerlijk al een vrouw de touwtjes in handen neemt. Hij wil dat zij plezier beleeft aan seks, maar zou nog het liefst hebben dat je hem exact vertelt hoe hij dat moet doen. Uit angst om belachelijk over te komen vraagt hij dat niet. Dat is overigens niet enkel een mannelijk fenomeen: ook vrouwen maken zich er schuldig aan te denken dat ze wel weten hoe het moet, en daardoor niet expliciet vragen naar wat de ander fijn vindt.

III. Af en toe heeft hij eens geen zin
‘Zullen we gewoon wat knuffelen?’ verwachten vrouwen niet van mannen, maar ook mannen hebben af en toe behoefte aan gewoon intiem contact, zonder dat daar seks bij moet. Zeker als ze gestrest, moe of kwetsbaar zijn. Wat dat betreft verschillen ze niet zoveel van vrouwen. Alleen voelt het voor sommige mannen niet erg macho om seks af te wijzen, als vrouwen laten blijken er zin in te hebben. Laat hem als vrouw weten dat het oké is dat hij geen seksmachine is, en hij zal zich sneller op zijn gemak voelen.

Lees ook:Sexting is in combinatie met internetpesten helemaal niet onschuldig
Lees ook:Topvoetballers plegen zonder enige uitzondering overspel
Lees ook:Mannen in de frust of de pil van vrouwlief wel werkt
Lees ook:Bekende nymfomane bekent dat ze voorheen een man was
Lees ook:Seks en intimidatie in Studio Sport -bolwerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>