Aseksuelen: hele gewone mensen, alleen hoeven ze niet van ‘je dat’

Sommige mensen vallen niet op jongens, maar ook niet op meisjes. Ze zijn aseksueel: dat is een geaardheid, net als homo-, bi- en heteroseksualiteit, maar wel een die vaak wordt vergeten. Om daar verandering in te brengen, is het vanaf vandaag Asexual Awareness Week. Reeds eerder besteedden we hier bij seks.blog over aseksuelen. Een steeds groter worden de groep mannen en vrouwen komt er eerlijk voor uit geen behoefte te hebben aan lichamelijke seksueel gerichte handelingen.

Er wordt in deze geseksualiseerde wereld al gauw wat lacherig gedaan en de macho’s en macha’s onder ons haasten zich te vertellen dat ze echt nog geen maand zonder zouden kunnen.

6 mensen leggen uit in een documentaire, gemaakt door Daily Hive, hoe anders ze zich voelen en hoe bevrijdend het was toen ze erachter kwamen dat aseksualiteit bestaat. Ze vertellen met welke vooroordelen ze te kampen hebben en op wat voor manier ze hun liefdesleven al dan niet invullen.

Angie vertelt dat ze als tiener snel doorhad dat er iets anders aan haar was. Vriendinnen hadden het over knappe jongens en hun mooie billen. Angie had geen idee waar ze het over hadden en probeerde te onthouden wanneer billen wel of niet gekwalificeerd werden als ‘goede billen’, zonder daar zelf een mening over te hebben.

Het AVEN-Forum (Aseksueel Voorlichtings- en Educatie Netwerk) is voor veel aseksuelen een hulp geweest in het ontdekken wie ze zijn.

Lees ook:Het leger der aseksuelen: ‘Cake is better than sex’
Lees ook:Aseksueel & aromantisch: als je geen polonaise aan je lijf wilt
Lees ook:Neen dank u, ik ben aseksueel
Lees ook:Het leger der aseksuelen groeit II
Lees ook:Hoera! Wetenschap ontdekt het nut van seks…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>