Een erectie op je 65ste is onvergelijkbaar met die op je 20ste

Een man koppelt zijn viriliteit aan de kwaliteit van zijn erectie.

Maar hoe kan je nu een erectie op je 65ste vergelijken met die op je 20ste?

Ons lijf verandert nu eenmaal bij het ouder worden…….

Aldus professor Bo Coolsaet, uroloog en androloog. Hij schreef voor het boek ‘Seksualiteit van Ouderen’, waaraan we eerder aandacht besteedden, een hoofdstuk over seks bij de ouder wordende man.

Zo produceert een man minder testosteron naarmate hij ouder wordt, waardoor erectiesporoblemen kunnen optreden. Coolsaet breekt in het boek een lans voor onderzoek. Dat kan zelfs je leven redden.

“Door beschadigde bloedvaten stroomt maar weinig bloed naar de penis, met erectiestoornissen tot gevolg. Bij onderzoek kunnen wij ontdekken dat de bloedvaten ernstig verstoord zijn, en dan kan dat wijzen op problemen in de kransslagaders. Dan heeft dat penisonderzoek dus je leven gered, want je liep kans op een hartaanval.’

Coolsaet is zelf 71 jaar en heeft ook net een nieuwe relatie. ’50-plus is de optimale tijd voor seks en liefde! De prestatiedrang neemt af, de carrière is al grotendeels gemaakt, de kinderen zijn het huis uit: een koppel heeft veel meer tijd om elkaar lief te hebben. Een mens moet alleen de moed hebben om hulp te vragen. We kunnen tegenwoordig 95% van de oudere mannen een voldoende erectie geven om seks te hebben: dat is toch prachtig!’

Ook een recente enquête bewees reeds dat mensen van boven de 50 betere en bevredigender seks hebben dan de meeste 30′ers en 40′ers.

Aan het boek onder redactie van Aagje Swinnen, hebben behalve Bo Coolsaet ook hoogleraar gynaecologie Marleen Temmerman, seksuoloog Jacques van Lankveld, schrijfster / scenariste Wanda Reisel en hoogleraar visuele cultuur Anneke Smelik meegewerkt.

Lees ook:Bij een vette pens doet de penis op den duur niet meer mee
Lees ook:Mannen willen weten hoe ze een vrouw een meervoudig orgasme kunnen bezorgen
Lees ook:Mannen met erectieproblemen moeten nu extra zon pakken!
Lees ook:Kijk hoe groot je erectie nog is als je 40, 50 en 60 bent!
Lees ook:Viagra ook goed voor vrouwen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Een erectie op je 65ste is onvergelijkbaar met die op je 20ste

 1. Peter Leusink, arts-seksuoloog NVVS

  Coolsaet beweert een hoop onzin (een onderzoek is levensreddend). Niet elke erectiestoornis is somatisch bepaald en behoeft uitgebreid lichamelijk onderzoek. In onze Richtlijn erectiele disfunctie voor huisartsen wordt routinematig onderzoek op basis van wetenschappelijk onderzoek afgewezen. Het hebben van een erectiestoornis vegroot het risico op een cardiovasculair incident met 0.9%, en is vergelijkbaar met risicofactoren als bv. roken. Niet alle rokers worden onderworpen aan de onderzoeken die Coolsaet graag wenst, gelukkig maar. Hij bekijkt een seksueel probleem wel heel erg eenzijdig. Wel is het zinvol mannen met een erectiestoornis te wijzen op verandering van levensstijl, vooral vaker bewegen blijkt verbetering van het erectievermogen te geven. Stoppen met roken en afvallen verbeterd het erectievermogen niet, maar voorkomt wel dat het erger wordt.

    /   Reply  / 
 2. NO ONO

  “Een erectie op je 65ste is onvergelijkbaar met een erectie op je 20ste”…
  Ja, en de vrouwen ook…

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Mannen: blijf slank, dan is je penis langer! | Seks

 4. Pingback: Ook de piemel wordt een dagje ouder…. | Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>