De eerste poedelnaakte vrouw op de Nederlandse televisie

Exact 45 jaar geleden verscheen er voor het eerst een compleet naakte vrouw op de TV.

Nederland stond op z’n kop, iedereen had een mening. Commotie alom; er werden zelfs Kamervragen gesteld…….

Op 9 oktober 1967 poseerde 21-jarige kunstenares Phil Bloom poedeltje naakt in het VPRO-programma ‘Hoepla’. Ze werd daarmee een van dé Nederlandse iconen van de vrije jaren ’60.

Een aflevering eerder was Bloom ook al te zien, maar toen werden de edele delen van haar lichaam nog bedekt door een aantal kunststof bloemen. Deze maal verscheen de jonge kunstenares geheel in Eva’s kostuum.

Een SGP-lid stelde daags na de uitzending dat de minister de uitzending had moeten verbieden. De regering moest wat zijn partij betreft krachtig optreden “anders loopt het op een totale ontreddering uit”. De SGP kreeg bijval van de Boerenpartij die sprak van “schennis van de eerbaarheid”.

Premier De Jong gaf als reactie dat het programma wat hem betreft ook getuigde van slechte smaak. Verbieden wilde hij ‘Hoepla’ echter niet, maar hij had wel kritiek op het moment van de uitzending. De premier vond het niet gepast dat de naakte Phil Bloom direct na het zogenaamde kinderuurtje op televisie te zien was geweest.

Niet alleen in Nederland werd over de zaak gesproken, ook in het buitenland was het nieuws dat er een vrouw volledig naakt op televisie te zien was geweest.

En dit was nou alles, zouden wij nu zeggen……….

Lees ook:(Tipsy?) Dr Phil vraagt zich af of het OK is seks te hebben met een dronken meisje
Lees ook:Metropolis-uitzending over borsten wereldwijd
Lees ook:Patrizia D’Addario: ‘Ik was onderdeel van Berlusconi’s harem’
Lees ook:Ashton Kutcher piemelnaakt bij Ellen DeGeneres in de show
Lees ook:Sjaantje is het mooiste naakt van Nederland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>