Nederlandse ouders geshockeerd door seksvoorlichting met ‘Dokter Corrie’

Wie dokter Corrie eenmaal gezien en gehoord heeft bij het School Tv-weekjournaal houdt gelijk van haar en het is niet meer dan normaal dat deze vorm van seksvoorlichting er is.

Als ouders het massaal laten afweten in een libertijns land als Nederland, mogen we blij zijn dat de publieke omroep deze soms lastige taak van ouders wat overneemt.

Het gaat bijvoorbeeld over de eerste verkering en de eerste erectie. “Stijve piemels…….”

Aldus Dokter Corrie zelf in TROUW van dit weekend.

Alleen stuit haar luchtige stijl bij sommige ouders op weerstand. Caroline Tax, zelf moeder, voert het woord namens zo’n 70 verontruste ouders.

“Het gaat over 10-, 11-jarige kinderen. Niet iedereen is er dan klaar voor”, aldus Tax. Ook vindt ze het ludieke karakter schokkend: “Je wilt je kind leren op een respectvolle manier met seks om te gaan. Dat sommigen er lacherig over doen, prima, maar dat is niet wat wij onze kinderen willen meegeven. Het lichaam is een serieus iets.”

Corrie benadert seks te consumerend, zegt Tax. “Seks is iets wat je doet met iemand van wie je houdt. Neem de aflevering waarin Corrie de kijkers toeschreeuwt dat alles normaal moet zijn. Wij leren onze kinderen om alles respectvol te benaderen, maar niet alles hoeft ook meteen normaal te zijn.”

Om het bespreekbaar te maken wordt leraren verteld benamingen voor geslachtsdelen op het bord te schrijven. “Om kinderen dat door de klas te laten roepen. Het beeld van 10-jarigen die PIEMEL PIEMEL PIEMEL scanderen is toch absurd?”

Omroep NTR maakt de items samen met RutgersWPF. “Net als het ministerie van OCW vinden wij dat seksualiteit onder kinderen bespreekbaar moet zijn. Maar omdat niet alle ouders die verantwoordelijkheid nemen, is seksuele voorlichting op de basisschool verplicht”, aldus Dionne Puyman van RutgersWPF.

Dr. Corrie (Marine Sandiford, haar gezicht is bekend uit KOEFNOEN) e.d. gebruikt het middel satire om goede seksuele voorlichting aan de man c.q. vrouw te brengen. Ik denk in deze tijden van de Generatie Porno, waarin kinderen wel denken al veel te weten, maar toch veel onbekend is, een uitstekend idee is. Kijk zelf maar.

Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Lees ook:Teken de petitie VOOR seksdokter Corrie van School TV
Lees ook:8000 oververhitte ouders pleiten tegen seksdokter Corrie
Lees ook:Actie gestart tegen seks-dokter Corrie van School TV
Lees ook:Nieuwe sekslessen in de Dokter Corrie Show
Lees ook:Sekslessen van Dr. Corrie mogen blijven bij School TV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>