Biseksualiteit bestaat niet

Over biseksuelen woedt al jaren een hevige discussie. Zo waren bi’s jarenlang niet welkom op homoclubs: je moet wel kiezen en niet van 2 walletjes eten, zo was de gedachte. Veel mensen denken zelfs dat biseksualiteit niet echt bestaat…………..

Uit onderzoek in Canada en de VS blijkt dat biseksualiteit inderdaad niet zou bestaan.

Een gezondheidscentrum in Toronto en een universiteit in Chicago verrichtten onderzoek onder 101 mannen die vooral werden gevonden via advertenties in plaatselijke homobladen. 33 mannen noemden zichzelf biseksueel, 38 mannen noemden zichzelf homoseksueel en 30 heren zeiden heteroseksueel te zijn.

De onderzoekers lieten de deelnemers aan de studie afbeeldingen van mannen en vrouwen zien en analyseerden hoe ze daar genitaal op reageerden. De mannen die verklaarden dat ze bi waren, raakten uitsluitend opgewonden door de beelden van één van beide geslachten. In de meeste gevallen reageerden ze op de plaatjes van andere mannen.

Heel wat psychologen hielden decennialang vol dat er een 3e seksuele voorkeur is: de biseksuele. Die zou gelijkwaardig zijn met homo- en heteroseksualiteit. Volgens Freud waren alle mensen van nature bis. Kinsey stelde vast dat een aantal van zijn proefkonijnen op geregelde basis seks hadden met andere mannen.

In het recente verleden begonnen sommige wetenschappers ervan uit te gaan dat de biseksualiteit uit het verleden vooral te maken had met de ideeën in de samenleving over homoseksualiteit. Heel wat mannen werden gedwongen in de kast te blijven en te trouwen.

Het Canadees-Amerikaanse onderzoek zorgt voor verdeeldheid onder wetenschappers. Sommige wetenschappers scharen zich achter de conclusies. Anderen merken op dat een studie onder 101 mannen niet groot genoeg is om ernstige conclusies te trekken. Zij pleiten voor meer onderzoek.

Lees ook:Seks tegen de kou
Lees ook:Vrouwtjeschimpansees bang om slet te worden
Lees ook:Let op de vingers van een man en je weet de lengte van zijn penis!
Lees ook:Er blijkt weinig mis te zijn met pornosterren
Lees ook:Pilgebruik zorgt voor dubbel zoveel hiv-infecties

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Biseksualiteit bestaat niet

 1. Ron

  Ik kan opgwonden raken van beelden van naakte mannen maar wil alleen sex met vrouwen. Ben ik nou bi ?

    /   Reply  / 
 2. Eppel

  hmm, weet je wat? In onderzoek naar seksualiteit laten we vrouwen voortaan wel helemaal buiten beschouwing, niet alleen in dit onderzoek. Kunnen vrouwen zich weer met belangrijke dingen bezig houden (immers: liever een lustobject dan een wetenschappelijk subject) homoseksualiteit komt immers eigenlijk alleen onder mannen voor! En medicijnen die we op mannen testen, werken ook zonder complicaties voor vrouwen. And while we’re at it: laten we inderdaad ook niet langer geloven dat er bij seksualiteit meer komt kijken dan alleen maar ‘meetbare’ lichamelijke opwinding. En dan ook alleen maar als deze meetbaar is bij plaatjes kijken, niet bij bijvoorbeeld het vertellen van verhalen. Zo kunnen we vast met zekerheid vaststellen dat biseksualiteit niet bestaat. Boeiende wetenschappers, ben benieuwd naar hun oh zo duistere, Freudiaanse motivatie tot het doen van dit onderzoek ;-)

    /   Reply  / 
 3. Rogier

  Het is niet interessant om te onderzoeken of mensen opgewonden raken van plaatjes kijken, seksfilms. Veel mannen noch vrouwen worden dat echt. Biseksualiteit is wat je zelf voelt: een aantrekkingskracht naar vrouwen en mannen, hoe die aantrekkingskracht er ook uitziet. Ook al heb je eens in de maand een fantasie voor hetzelfde geslacht terwijl je altijd vrijt met het andere geslacht, dan mag je je biseksueel noemen, als je dat wilt.

    /   Reply  / 
 4. Har

  Ik sluit me hier bij aan. Biseksueel is geen beschermd beroep, dus je mag je zo noemen. Maar als je jezelf een hetero vindt die ook wel eens opgewonden raakt van mannen: even goede vrienden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>