Hoe meer zin in riskant leven, hoe meer zin ook in seks

Vrouwen die van risico’s houden, hebben ook meer zin in seks.

Amerikaanse wetenschappers hebben namelijk aangetoond dat avontuurlijke vrouwen ongewoon veel testosteron, het hormoon dat het libido stimuleert, in hun bloed hebben…….

Er was reeds bewezen dat een hoog testosterongehalte gelinkt kan worden aan zogenaamd risicogedrag als gokken en te veel drinken.

Amerikaanse wetenschappers konden nu op basis van speekselonderzoek bij 500 mannelijke en vrouwelijk MBA-studenten bevestigen dat vrouwen die het meest van risico’s houden, de hoogste testosterongehaltes in hun bloed hebben.

Om na te gaan hoeveel risico’s de studenten wilden nemen, werd geobserveerd hoe ze een computerspelletje speelden. In een vragenlijst werd hen bovendien de keuze voorgelegd tussen een gegarandeerde geldprijs of een loterij met een hoger risico om te verliezen.

Uit de test bleek uiteindelijk dat de meest avontuurlijke vrouwen, het hoogste testosterongehalte hadden. Voor mannen ging die stelling echter niet op.

De link tussen een voorkeur voor risico’s en de testosteronwaarden heeft overigens ook invloed op carrièrekeuze en financiële beslissingen. Personen met een hoog hormoongehalte, kiezen blijkbaar vaker voor carrières in de financiële sector.

Het onderzoek bevestigde ten slotte dat mannen minder afkerig zijn van risico’s dan vrouwen en dat hun testosterongehalte toch nog altijd hoger ligt.

Ik verklaar het als volgt. Mensen die van risicovol leven houden zijn vaak van het type ‘live fast, die young’. Als je dat letterlijk neemt, hebben de waaghalzen dus minder tijd om zich voort te planten dan de mensen die een voorzichtig leven leiden. Daarom is er haast bij om veel seks hebben.

Lees ook:Lijnen is goed voor de seks en andersom
Lees ook:Rijke mensen hebben minder seks
Lees ook:Heet in de mond, heet in de …..
Lees ook:Juist de macho-mannen doen het meest aan veilige seks
Lees ook:Meer testosteron doet vrouwen meer masturberen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>