Hoogbejaarde mannen willen meer seks

Oudere mannen tussen de 75 en 95 jaar willen nog steeds graag seks, hoewel ziektes en een tekort aan mogelijkheden hen er veelal van weerhouden.

Het testosteronpeil houdt duidelijk verband met hoe vaak een man boven de 75 nog seks heeft.

Zo blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door de West-Australische Universiteit onder 2700 mannen tussen de 75 en 95 jaar over gezondheid, relaties en seksuele activiteit, zo meldt Reuters.

Volgens de onderzoekers moeten artsen meer onderzoek doen om te kijken of hormoontherapie een positief effect op ouderen kan hebben.

“We dachten dat de oudste mannen het minst actief waren op seksueel gebied, maar voor eenvijfde tussen de 90 en 95 jaar bleek seks nog heel belangrijk”, zo meldt het rapport.

Meer dan 30% bleek seksueel actief in het afgelopen jaar. Van hen is 40% ontevreden over de kwantiteit. terwijl bijna de helft aangeeft dat seks belangrijk is en dat ze het zouden willen, maar het niet meer kunnen.

Daarbij spelen leeftijd, hoeveelheid testosteron, een partner die niet wil en verschillende ziektes als diabetes of prostaatkanker hen parten.

En over oudere mannen met libido gesproken: over naar humor uit hun tijd. Hier zijn van Kooten & de Bie met ‘De Geilneef’. Want je kunt er altijd nog een knoop in leggen……………

Lees ook:Mannen hebben aan 2 minuten seks voldoende om klaar te komen
Lees ook:Jong van geest zijn in een ouder wordend lichaam geeft fantastische seks
Lees ook:Het libido der vrouwen kakt echt niet in met het klimmen der jaren
Lees ook:We worden seksueel echt niet losbandiger van voorbehoeds-middelen
Lees ook:De oudjes krikkemikken lustig door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>