Seks uit lust én liefde is het lekkerst

Deze week schreven we er op seks.blog al over.

Veel vrouwen hebben seksproblemen omdat ze nou eenmaal tijd, aandacht en liefde willen en niet het recht-op-en-neer-gebeuren.

Frappant is dat ook mannen zich het meest bevredigd voelen wanner zij vrijen uit gevoelens van liefde en intimiteit……..

Amerikaanse onderzoekers bestudeerden de cijfers van 544 seksueel actieve mannelijke en vrouwelijke studenten. Daaruit blijkt dat er weinig verschillen zijn wat de seksuele tevredenheid van mannen en vrouwen betreft.

90% was heteroseksueel. Ze vulden een vragenlijst in over de tevredenheid en hun motivatie voor seks. Er zijn heel wat motivaties, waaronder opwinding, plezier, expressie, wraak, stress-ontlading, sociale status, eigenwaarde, orgasme, calorieën verbranden, nieuwe technieken uitproberen, liefde en intimiteit.

Liefde en intimiteit geven de meeste seksuele tevredenheid bij mannen én vrouwen. Terwijl seks voor eigenwaarde of in ruil voor gunsten als een baan of drugs minder bevredigend is.

Bij vrouwen scoort seks voor het plezier en als expressiemiddel ook goed. Een vrijpartij als nieuwe ervaring blijkt minder bevredigend te zijn.

Lees ook:Er zijn wel 237 redenen voor seks, maar ze zijn lang niet allemaal bevredigend
Lees ook:Intieme seks houdt relatie spannend
Lees ook:Ouderen die goed slapen hebben tevens een beter seksleven
Lees ook:Een kwart vindt dat ze bij seks altijd moeten klaarkomen
Lees ook:Seks is fitness voor vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>