Het vrouwelijk orgasme is een evolutionair mysterie

Dikke pillen worden erover volgeschreven en dure wetenschappelijke onderzoeken worden eraan gewijd: het nut van het vrouwelijk orgasme.

Daar waar het bij de mannen klip en klaar is dat het hoogtepunt tot zaad leidt en tot zin in nog meer seks, is er qua evolutionaire noodzaak veel discussie over het klaarkomen van vrouwen.

Er was een theorie die het vrouwelijk orgasme verklaarde als een soort van evolutionair bijprodukt van het mannelijk orgasme. Dat is nu middels gemengd tweelingonderzoek onderuit gehaald…………..

De studie werd gedaan door de Australische Universiteit van Queensland onder 1803 tweelingen met een verschillend geslacht en 2287 tweelingen met hetzelfde geslacht. De bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Animal Behavior’.

In tegenstelling tot de functie van het mannelijk orgasme, dat ervoor zorgt dat zij meer seks willen en zich dus meer voortplanten, is het nut van het vrouwelijk orgasme veel minder duidelijk.

1 op de 10 vrouwen bereikt sowieso nooit een hoogtepunt. Daarnaast komen velen klaar door stimulatie van de clitoris en niet door penetratie. Als het vrouwelijk orgasme was ontstaan om de voortplanting te stimuleren, dan zou dat andersom moeten zijn.

Steeds meer wetenschappers gaan daarom uit van de theorie dat het vrouwelijk orgasme geen specifiek doel heeft. Het zou simpelweg zijn ontstaan doordat vrouwen een groot gedeelte van hun anatomie delen met mannen, voor wie het orgasme juist wel erg belangrijk is.

Maar als het vrouwelijk orgasme evolutionair verwant is aan het mannelijke, dan zouden tweelingen met verschillende geslachten een vergelijkbare orgasmische functie moeten hebben. Echter: bij tweelingen met verschillende geslachten bleek er geen enkele relatie tussen hun orgasmes, terwijl ze evenveel genetisch materiaal delen als de gelijkslachtige tweelingen.

“Deze resultaten zijn in tegenspraak met de theorie dat het vrouwelijk orgasme een bijproduct is van de mannelijke evolutie”, aldus hoofdonderzoeker Brendan Zietsch. “Er moet dus nog veel werk worden verzet, want de evolutionaire basis van het vrouwelijk orgasme is erg belangrijk, maar dus ook nog totaal onbekend.”

Illustratie: Beautiful Agony

Lees ook:Actrice Maggie Gyllenhaal onderzoekt nut van het vrouwelijk orgasme
Lees ook:Het vrouwelijk orgasme betekent: welkom aan boord!
Lees ook:Eindelijk ontdekt: dus daarom komen vrouwen ook klaar!
Lees ook:Met een macho komt een vrouw sneller klaar dan met een tedere minnaar
Lees ook:Klaarkomen is erfelijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het vrouwelijk orgasme is een evolutionair mysterie

  1. DandB

    Ik snap het nut niet van “tweelingen met hetzelfde geslacht” en “tweelingen met verschillend geslacht”… Als met het eerste eeneiige tweelingen wordt bedoeld dan zijn ze genetisch identijk maar ook altijd van hetzelfde geslacht. Vergelijking van beide broers of zussen heeft dus geen zin om achter een verschil of overeenkomst tussen man en vrouw te komen… Tweeeiige tweelingen verachille genetisch gezien precies evenveel als “normale broers en zussen.. Waarom hier dus gebruik maken van tweelingen ipv broers en/of zussen… Logica ontgaat me volledig..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>