Ook vrouwen komen weleens vroegtijdig tot orgasme

We noemen ze ‘de snelle jongens’: mannen die last hebben van een vroegtijdige ejaculatie, in dokterstermen een ejaculatie praecox.

Vroegtijdig of voortijdig bij mannen is het als zijn orgasme eerder komt dan hij zelf wenst, zoals bijvoorbeeld ruim voordat zijn partner aan een hoogtepunt toe is.

Maar nu blijkt dat er naast ‘snelle jongens’ ook een categorie ‘snelle meiden’ bestaat. Deze vrouwen komen dus eerder klaar dan zij eigenlijk zouden wensen………

Het vrouwelijk orgasme haalt weer eens de voorpagina’s. Portugese wetenschappers verwonderden zich over het feit dat sommige vrouwen daar last van hebben en dat er nog maar weinig studie naar is verricht. Zo meldt PsychCentral.

En dus onderzochten zij 510 vrouwen tussen de 18 tot 45 jaar oud, waarvan de helft single is en 40% officieel getrouwd. Door middel van een vragenlijst gaven zij aan hoe vaak ze een voortijdig orgasme hadden en of  ze het gevoel hadden de controle te verliezen tijdens het orgasme. Daarnaast beantwoordden ze vragen over eventuele relatieproblemen en stress vanwege voortijdig klaarkomen.

Bijna 17% van al deze vrouwen meldde dat ze vaak of altijd een vroegtijdig orgasme had en 41% van de vrouwen had daar soms last van. Een kleine 14% meldde een gebrek aan contrôle over het moment van hun hoogtepunt. Slechts 3% van de vrouwen voldoet aan de voorlopige criteria van de nieuwe diagnose: voortijdig vrouwelijk orgasme.

Voor de meeste van hen vormt dit geen (groot) probleem. Anders dan mannen hebben vrouwen niet het gevoel een prestatie te hoeven leveren en vormt het geen probleem om nogmaals tot orgasme te koen. Voor een klein aantal is het echter wel een serieus probleem dat zoveel stress met zich meebrengt dat hun seksleven erdoor is verstoord.

Mannen die vroegtijdig klaarkomen krijgen ‘hulp’ uit de richting van de pharmaceutische industrie, omdat blijkt dat een kleine dosis van bepaalde antidepressiva een goede remedie is. Voor vrouwen wordt er door diezelfde industrie waarschijnlijk naarstig gezocht naar een soortgelijk medicijn.

Dit is een update van een bericht van 2 oktober j.l.

Lees ook:Het vrouwelijk orgasme is een evolutionair mysterie
Lees ook:Sybian is geen neukmachine, maar een seksmachine
Lees ook:Turkse mannen komen het snelst klaar
Lees ook:Laat je mobiele telefoon een orgasme bereiken!
Lees ook:Vrouwen die minimaal 2x per maand klaarkomen, zijn minder ziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>