2 cheeseburgers bevatten het genot van 1 orgasme

De hoeveelheid dopamine, een stofje waar je blij van wordt, maar wat tevens verslavend is, die vrij komt tijdens een orgasme staat gelijk aan de hoeveelheid die vrijkomt bij het eten van 2 cheeseburgers……..

Dat heeft Dr. Richard Rawson onderzocht.

De hoeveelheid plezier die je ervaart tijdens de seks is gelijk aan het plezier wat je hebt na het drinken van een biertje, roken of bij het gebruiken van drugs. Dr. Rawson relateert dit aan de hoeveelheid dopamine die je hersenen aanmaken tijdens deze handelingen. Dopamine wordt aangemaakt wanneer je hersenen beloond worden en je dus een plezierig gevoel ervaart.

Om een beeld te kunnen krijgen van deze pleziertjes, heeft Rawson geƫxperimenteerd met ratten. Dopamine kan berekend worden in verschillende eenheden. Nadat de rat een orgasme kreeg, kwamen er ongeveer 200 eenheden dopamine in de hersenen vrij. Dit staat gelijk aan het eten van 2 cheeseburgers.

Alcohol produceert 100 tot 200 eenheden en dat verklaart direct ook het gevaar. Over de kater denk je dan toch niet meer na, aangezien je hersenen na 10 bier extra beloond worden. Dit kun je vergelijken met het effect van nicotine. Vandaar dat je in de kroeg dus ook meer behoefte hebt aan een sigaret. De combinatie van alcohol en sigaretten maakt jou op dat moment gelukkig.

Het gevaar van deze plezierige gevoelens is dat je extreem verslaafd ergens aan kan worden. CocaĆÆne gebruiken leidt bijvoorbeeld tot een kick van wel 350 eenheden dopamine. En wat dacht je van methamfetamine (crystal meth)? Deze drug levert wel 1250 eenheden aan dopamine op en stimuleert de hersenen dusdanig dat je steeds meer wilt. Het euforische gevoel wil je namelijk het liefst nooit meer kwijt en daarom neem je dus steeds meer.

Lees ook:Hoe je seksueel burn-out gaat
Lees ook:Op tijd vrijen
Lees ook:Alcohol zorgt voor een dubbele kater na de seks
Lees ook:Mannelijk en vrouwelijk orgasme: de verschillen
Lees ook:Reken uit wat voor jou het beste tijdstip van de dag is om seks te hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>