Katholieken dol op vreemdgaan

Dating site Second Love, voor mannen en vrouwen die een spannende affaire zoeken naast hun relatie, boekt veel succes in de katholieke landen Argentinie, Mexico en Brazilië.

Nog voor de website officieel werd gelanceerd, schreven al tienduizenden mannen en vrouwen zich in.

Uitschieter was Brazilië, waar in 1 week tijd ongeveer 10.000 mensen een profiel aanmaakten!

Dat was 200% meer dan in landen als Spanje en Portugal, die op hun beurt weer een kwart meer inschrijvingen hadden dan Second Love bij de lancering in Nederland in 2008.

Bedenker van de vreemdgaan-website Erik Drost is verbaasd over het grote succes in deze landen: “Kennelijk is er in katholieke landen nog meer animo om vreemd te gaan dan in Nederland.”

Erik startte Second Love in oktober 2008. In Nederland telt de site inmiddels meer dan 250.000 profielen van mensen die op zoek zijn naar een flirt of een slippertje. Zij kunnen zich op een discrete manier inschrijven, een anoniem profiel aanmaken, andere profielen bekijken en een leuk contact zoeken. Second Love zegt erop te letten dat er alleen serieuze mannen en vrouwen in het bestand worden opgenomen.

Erik Drost kreeg de afgelopen jaren uit allerlei hoeken kritiek over zich heen. Hij zou mensen aanmoedigen om vreemd te gaan en zo hun relatie in gevaar brengen. Second Love weerlegt deze kritieken door te stellen dat relaties juist gered kunnen worden als mensen even hun sleur, stress of spanningen kunnen ontvluchten in een affaire.

‘Het is een platform waar mensen elkaar vinden die op zoek zijn naar spanning of avontuur. We willen geen huwelijken kapot maken, maar willen dat mensen zich gelukkiger voelen,’ aldus Drost.

Persoonlijk ben ik ook anti-vreemdgaan. Behalve als het met medeweten van de partner gebeurt, maar dan is het eigenlijk geen vreemdgaan meer. Dan is het een afspraak tussen twee geliefden.

Second Love heeft uit de hele wereld onderzoeken van psychologen en antropologen verzameld over vreemdgaan. Die laten uiteraard zien dat de dating site slechts voorziet in een behoefte. Relatietherapeuten Atwood & Schwartz toonden met onderzoek aan dat 50% van de wereldbevolking ooit in zijn leven vreemdgaat.
Van de getrouwde mannen fantaseert 98% en van de getrouwde vrouwen 80%, zo bleek uit onderzoek van de Universiteit van Vermont. Uit andere Amerikaanse onderzoeken blijkt dat op datingsites 4 op de 10 leden zich als vrijgezel voordoen terwijl ze eigenlijk getrouwd zijn.

Lees ook:Wie niet monogaam is, moet slim zijn
Lees ook:Rijke mensen zoeken vaker een seks date
Lees ook:Vreemdgangers halen als een dolle hun profiel van overspelsites
Lees ook:Kwart NL vrouwen wil seksdate onder de kerstboom
Lees ook:Songfestival maakt Europeanen geil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>