Goedmaak-seks: lekker, maar fnuikend

Sommige stellen zweren erbij: eerst heftig ruzie maken en het dan weer goed maken met seks die minimaal van dezelfde heftigheid is als de strijd die eraan vooraf ging.

En dat is precies het addertje onder het gras………

Zo meldt Psychology Today.

Doordat een heftige discussie met veel emoties gevolgd wordt door fantastische seks, zal men de ruzies opnieuw opzoeken om hetzelfde effect te krijgen. In plaats van seks hebben om bij elkaar te willen zijn,  is het nodig om negatieve gevoelens te compenseren.

Stellen gaan dan van een extreem negatief gevoel naar een extreem positief gevoel en dat heeft hetzelfde verslavende effect als cocaïne.

Tijdens goedmaakseks voelen stellen zich sterk verbonden en ontstaat intimiteit. Het probleem is alleen dat dit geen echte intimiteit is. In plaats van balans en wederzijdse liefde, is er bij goedmaakseks sprake van hoop, extremen en fantasieën.

Na afloop komen de partners weer terug in de realiteit en voelen ze zich vaak nog slechter dan ervoor. De goedmaakseks heeft er voor gezorgd dat ze niet goed meer kunnen communiceren over wat hen dwarszit, het is immers al ‘goedgemaakt’. Op de lange termijn zal dit de relatie verslechteren. Goedmaakseks werkt dus maar even, geen goed idee.

Lees ook:Goede seks zorgt voor een betere carrière
Lees ook:Seks uit lust én liefde is het lekkerst
Lees ook:Penis-operatie na dwarslaesie lijkt hoopvol
Lees ook:Intieme seks houdt relatie spannend
Lees ook:Vaginisme: je wilt wel, maar kunt geen seks hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>