Seks ná de ex: wraak of pleister op de wonde

Seks met je ex is voer voor obsessies en voer voor bij de therapeut. Maar seks na de ex dus na een breuk, is dat evenzo.

Het bekende ‘troostvriendje’ voor vrouwen en mannen die zeggen het te doen ‘om hun vrijheid te vieren’.

De wetenschap heeft het voor ons uitgezocht: mensen gaan ‘on the rebound’  op zoek naar seks als pleister op de open wonde of uit heftige frustraties……

De universiteit van Missouri onderzocht dit fenomeen onder 170 studenten, waarover is gepubliceerd in het ‘Journal Archives of Sexual Behavior’.

Van deze studenten ging eenderde binnen een maand na hun relatiebreuk met iemand anders naar bed  ‘om er weer bovenop te komen’. Degenen die gedumpt waren deden dit veel vaker dan degenen die de ‘dumpers’ zelf waren.

35% gaf aan dat ze seks hadden gehad om over hun ex heen te komen. 25% zei dit uit wraak te doen.

Het bleek ook dat de studenten die het vaakst wraakseks hadden, dat met vreemden deden en met meer verschillende partners.

Het slijt, want naarmate de tijd verstreek werd de behoefte aan seks om deze redenen minder. 5 maanden na de breuk had wraakseks geen functie meer.

Onderzoeker Lynne Cooper van de universiteit van Missouri: “Mensen gebruiken seks echt om over hun ex heen te komen of om wraak te nemen. Daar is heel veel over te vinden op internet en in films, maar het was nog nooit goed onderzocht.”

Zij gaat vervolgonderzoek plegen, o.a. of mensen met een gebroken hart baat hebben bij seks-na-de-breuk of r verschil is bij leeftijdsgroepen.

Lees ook:Seks tegen de kou
Lees ook:Podium- & media-studenten hebben het meest wisselende sekscontacten
Lees ook:Studenten vrijen onveilig omdat ze te dronken zijn voor een condoom
Lees ook:Vrouwen die orgasmes faken, gaan vaker vreemd
Lees ook:Filosofie-studenten hebben de meeste seks, Chemie- en HR-studenten de minste

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>