Mobiele telefoons wellicht toch boosdoeners bij erectiestoornissen

Vrouwen hebben tasjes. Daar hebben mannen enorm de schurft aan, dus stoppen zij zoveel mogelijk in de zakken van broek en/of jasje.

Zo ook de mobiele telefoon.

Het intelligente communicatieding zit in de broekzak van mannen natuurlijk wel heel vlak bij de edelste delen van zijn lijf.

De straling die dat met zich mee brengt zou zomaar eens heel slecht kunnen zijn voor de potentie……

Zo blijkt uit een voorlopig kleinschalig onderzoek door de universiteit van het Oostenrijkse Graz, waarover is gepubliceerd in Central European Journal of Urology.

De wetenschappers werkten met een hoofdgroep die aan erectiestoornissen leed en een contrôlegroep zonder.

Groep A bestond zodoende uit 20 mannen die in het voorafgaande half jaar last had van een ongewenste slappe. In groep B zaten 10 mannen zonder seksuele problemen.

Allemaal kregen ze dezelfde vragenlijsten over hun seksuele gezondheid en eventuele problemen. Daarnaast werd gevraagd hoe ze met hun smartphone omgingen.

De verschillen tussen de groepen op het gebied van leeftijd, gewicht, lengte en lifestyle zijn te verwaarlozen. Ook hebben de mannen uit beide groepen vergelijkbare testosteronniveaus en belden ze even lang met hun mobiele telefoons.

Het grote verschil bleek em te zitten in de hoeveelheid tijd per dag dat ze hun telefoon in hun zak of handen hadden.

Groep A droeg de mobtel beduidend langer op zak, namelijk dagelijks gemiddeld 4.4 uur. Bij de mannen van groep B was dit gemiddeld 1.8 uur per dag.

Hoofdonderzoeker, uroloog Dr. Badereddin Mohamad Al-Ali : “Uit deze kleine studie komt naar voren dat er een verband kan zijn tussen erectieproblemen en de manier waarop mannen met hun mobiele telefoon omgaan. Mannen met erectiestoornissen blijken die langer bij zich te dragen dan degenen zonder problemen. De hoeveelheid tijd dat de mobiel zich vlak bij het lichaam bevindt, heeft meer invloed dan het gebruik ervan. Dat laatste geeft namelijk een intensievere elektromagnetische straling.”

De onderzoekers benadrukken dat er meer onderzoek nodig is om een echt direct verband aan te tonen tussen erectieproblemen en spermakwaliteit enerzijds en het gebruik van gsm’s anderzijds.

Lees ook:Flink flossen voor een stijve leuter!
Lees ook:Opioïde pijnstillers leveren erectiestoornissen op
Lees ook:Een gestresste relatie met de moeder levert erectiestoornissen op
Lees ook:Vrouwen winden zich niet zo op over seksuele problemen
Lees ook:En dan nu: de lustpil voor mannen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>