Seksuele fantasieën: tussen droom en daad……

Tussen droom en daad ligt een wereld vol verlangen. Als er 1 aspect van het leven is waar die vlieger voor opgaat is het seks.

Want sommige erotische fantasieën moeten juist niet en andere juist weleens ten uitvoer gebracht worden.

Iedereen vraagt zich soms af of hij of zij wel normaal is, maar onderzoek toont aan dat weinig fantasieën als atypisch of typisch worden beschouwd.

Met andere woorden: zoveel hoofden, zoveel zinnen…..

Toch tekenden zich enkele duidelijke lijnen af en blijkt dat mannen meer fantaseren dan vrouwen en hun seksuele fantasieën ook veel levendiger kunnen beschrijven.

De studie, die verscheen in The Journal of Sexual Medicine, beweert de eerste te zijn die een norm wil bepalen over seksuele fantasieën.

Hoofdonderzoeker Christian Joyal” “Klinisch gezien weten we welke seksuele fantasieën ziekelijk zijn. Ze gaan over seks zonder wederzijdse toestemming, het willen berokkenen van pijn of zaken absoluut nodig zijn voor de seksuele bevrediging. Maar afgezien daarvan vroegen we ons af welke (ongewone) fantasieën voorkomen.”

Daartoe vulden ze 1500 Canadezen mannen en vrouwen een vragenlijst in over hun erotische denkwereld. Daarnaast werd hen ook gevraagd om hun favoriete fantasie in detail te beschrijven.

Het zijn de mannen die hun fantasie het liefst werkelijkheid zien worden. Seks met een andere of meerdere partner(s) zijn vaak voorkomende fantasieën bij mannen.

Vrouwen maken over het algemeen meer verschil tussen droom en daad. Van degenen die extremere verlangens koesteren (bijvoorbeeld bdsm), maakte de meerderheid duidelijk dat ze die fantasieën nooit zouden willen uitvoeren.

Vrouwen fantaseren ook meer over de eigen partner dan mannen. Hun vaakst voorkomende fantasie is er een op z’n ‘Vijftig Tinten Grijs’.

Opvallend was dat er veel meer mensen dan die zich als holebi omschreven, over homoseksuele activiteiten fantaseerden. Ruim eenderde van de vrouwen en eenvijfde van de mannen fantaseert over seks met iemand van hetzelfde geslacht.

 

Lees ook:Mannen en vrouwen hebben dezelfde erotische fantasieën
Lees ook:10% van de Nederlanders durft erotische fantasie niet prijs te geven
Lees ook:Deel je erotische fantasieën en breng ze tijdens seks in de praktijk
Lees ook:Dream on…. de top 10 der seksuele fantasieën
Lees ook:Vrouwen zijn in hun erotische fantasieën vaak weer maagd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>