‘Als we ons minder zorgen maken, hebben we meer seks’

Er wordt nogal wat onderzocht op het gebied van seks en de uitslagen zijn regelmatig verbazingwekkend.

Soms zetten wij van seks.blog daar letterlijk ook vraagtekens bij.

Dat is niet zo gek, want uit meta-research en gegevens van Google blijkt dat mensen zeggen dat ze vaker seks hebben dan in werkelijkheid het geval is….

Daarover bericht ThePostOnline vandaag.

Econoom en data-specialist SethStephens-Davidowitz ging voor zijn eigen onderzoek uit van traditionele enquêtes, zoals het Amerikaanse General Social Survey.

Daarin zeggen heteromannen dat ze gemiddeld 65x per jaar seks hebben en in 23% van de gevallen met condoom. Dat zou betekenen dat er jaarlijks zo’n 1,6 miljard condooms worden verkocht.

Uit dezelfde onderzoeken blijkt dat heterovrouwen het gemiddeld 55x per jaar doen, waarvan in 16% van de gevallen met een rubbertje. Dat betekent dat er 1,1 miljard condooms verkocht zouden zijn.

Een verschil van 500 miljoen condooms.

“Mannen en vrouwen liegen allebei”, schrijft hij in The New York Times. De econoom baseert zich op de cijfers die condoomfabrikanten aan onderzoeker Nielsen hebben verstrekt. Daaruit blijkt dat er jaarlijks 600 miljoen condooms aangeschaft worden.

Stephens-Davidowitz keek ook nog naar het ‘gegoogel’. Er wordt meer gezocht op ‘seksloos huwelijk’ dan op ‘ongelukkig huwelijk’ of ‘liefdeloos huwelijk’. Het blijkt dat zowel mannen als vrouwen veel informatie over seksproblemen in hun relatie zoeken.

De Amerikaanse econoom komt na al het ontrafelen van data tot een gemiddelde van 30x seks per jaar uit bij Amerikanen.

De weinige seks komt voort uit onzekerheid. Er wordt heel veel gezocht op ‘mijn penis’, vooral in verband met ‘zijn’ lengte. Vrouwen zoeken bijna nooit op penislengte of zoekwoorden van die strekking.

Verder wordt er veel gezocht op andere seksproblemen, zoals te vroeg klaarkomen en pijn bij het vrijen.

Mannen zoeken ook veel op Google naar tips om hun orgasme uit te kunnen stellen en vrouwen zoeken dan weer naar antwoorden over het wegblijven van het orgasme van hun bedpartner.

Stephens-Davidowitz eindigt zijn betoog dan ook met: “Als we ons wat minder zorgen zouden maken, zouden we meer seks hebben.”

Lees ook:Zilveren vossen: Viagra-generatie zoekt seks buiten de deur
Lees ook:SM-hit ‘Fifty Shades Of Grey’ volgend zomer in de bioscoop
Lees ook:Verkoop van boeken daalt, maar blijft nog overeind door seks
Lees ook:Friese mannen en Overijsselse vrouwen zijn het dikst bedeeld
Lees ook:Oegandese mannen zijn ‘te zwaar geschapen’ voor normale condooms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>