Bij scharrelseks zijn vrouwen net als mannen

Fysieke dominantie maakt een man voor vrouwen zeer aantrekkelijk voor een onenightstand of zogenaamde casual sex, terwijl een vrouw wanneer ze aan een duurzame relatie denkt vooral op zoek gaat naar zijn sociale dominantie……..

Angela D. Bryan van de University of New Mexico, Gregory D. Webster van de University of Florida en Amanda L. Mahaffey van de universiteit van Lissabon bundelden hun bevindingen in de studie ‘The Big, the Rich, and the Powerful: Physical, Financial, and Social Dimensions of Dominance in Mating and Attraction’.

Deze wetenschappers ontwierpen 3 schalen waarmee ze 3 verschillende dimensies van dominantie kunnen meten: sociale, financiƫle en lijfelijke dominantie.

Ze kwamen dan tot de volgende conclusies:
1. Vrouwen koppelen lichamelijke dominantie aan zowel aantrekkelijkheid als sociale status
2. Bij zowel mannen als vrouwen heeft aantrekkelijkheid een voorspellende factor voor onenightstands, maar de combinatie van aantrekkelijkheid en vriendelijkheid hebben dat voor een serieuze relatie.
3. Hoewel de dominantie van een partner, financieel voor vrouwen en sociaal voor mannen~ een rol spelen voor de algemene tevredenheid, is vriendelijkheid de sterkste voorspeller voor een stabiele relatie of een eventuele echtscheiding.

Lees ook:De orgasmekloof: vrouwen komen bij onenightstands veel minder vaak klaar dan mannen
Lees ook:En dan nu: de lustpil voor mannen!
Lees ook:Hoger opgeleide singles houden niet van seks?
Lees ook:Rijke mannen bezorgen vrouw meer orgasmes
Lees ook:Of je veel of weinig seks wilt, valt aan je gezicht af te lezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>