Mensen die aan anticonceptie doen, hebben 3x vaker seks

Nou zeg: het mes snijdt aan 2 kanten. Paren die die anticonceptiemiddelen gebruiken, doen niet alleen aan een goede gezinsplanning, maar hebben ook nog eens 2 x zo vaak seks als stellen die zonder voorbehoedsmiddelen de liefde bedrijven.

Mensen die condooms en/of hormonale middelen gebruiken, zien seks namelijk echt als een pleziertje zonder aan wel of juist geen kinderen te denken…….

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Ook hoger opgeleide vrouwen tussen de 20 en 29 jaar met een kinderwens hebben vaker seks dan vrouwen uit andere categorie├źn.

Vrouwen gaven aan om verschillende redenen geen anticonceptie te gebruiken. Zo willen ze liever geen hormonen binnenkrijgen, hebben ze het niet nodig omdat ze weinig seks hebben of zijn ze bang dat de pil de kans op bepaalde ziektes verhoogt.

Ook een eventuele kindewens kan prettige seks in de weg staan. Veel paren ervaren de seks dan als een verplicht nummertje, dat soms ook nog op bepaalde tijden moet plaatsvinden.

Lees ook:Pilgebruik zorgt voor dubbel zoveel hiv-infecties
Lees ook:Condoomloze seks onder strikte voorwaarden kan met HIV-partner
Lees ook:Mannen: eet frambozen voor een goed en zoet goedje!
Lees ook:TV TIP: 237 motieven om seks te hebben
Lees ook:Vrouwen zijn er niet gerust op als manlief de pil gaat slikken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>