Vrouwen dubbel zo scheutig met orale seks als mannen

Na alle negatieve berichten over pijpen en beffen en dat je er een HPV-infectie mee kunt oplopen met alle gevolgen van dien, vandaag iets positiefs.

Hoewel veel mensen er letterlijk en figuurlijk de mond vol van hebben, zijn vrouwen in de praktijk 2x zo vaak bereid om ‘down under’ te duiken als de heren……

En dan nu toch weer ietwat tegenvallend nieuws: het merendeel waagt zich er helemaal niet aan……

Zulks blijkt uit een Canadees onderzoek onder 900 mensen,Ā waarover in ‘Journal of Human Sexuality’ is gepubliceerd.

26% van de vrouwen zeggen hun partner orale seks te geven, tegenover slechts een schrale 10% van de mannen.

28% van de vrouwen zegt er ook echt van te genieten een blowjob uit te delen, terwijl dit aandeel bij de mannen die ervan smullen uiteraard met 52% een stuk hoger ligt.

De onderzoekers suggereer dat de verschillen kunnen liggen aan het feit dat vrouwen zich vaak ongemakkelijk voelen als het aankomt op orale sex ontvangen. Zij worden geconditioneerd om vooral ‘hygiĆ«nisch’ te zijn. De penis van een man mag weleens een dagje wat minder fris zijn, maar vrouwen moeten overal en altijd naar ‘roosjes’ rijken.

Niet verrassend was het dat het merendeel liever de ontvanger is dan de schenker en tenslotte blijkt dat mensen in een bestendige relatie vaker aan fellatio en Cunnilingus dan bij losse flodders. Spice up your sexlive, maar doe het veilig met condoom en/of beflapje!

Frappant in dit geval is dat de laatste cijfers uitwijzen dat vrouwen die mannen oraal plezieren resistenter lijken te worden voor HPV dat zowel orale, anale als genitale kankers veroorzaakt en dat mannen in tegenstelling van orale bevrediging (van zowel andere mannen als vrouwen) er juist vatbaarder voor blijken te zijn.

Lees ook:Amerikaanse tieners doen steeds meer aan orale en anale seks
Lees ook:Anale seks is pas seks!
Lees ook:Amerikaanse jeugd wil orale en ‘traditionele’ seks
Lees ook:Nederlanders willen meer sexperimenteren
Lees ook:Mannen en vrouwen kijken porno om dezelfde reden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>