Mannen die veel anale seks doen, zitten met luier in bejaardenhuis

Veel aan anale seks doen verhoogt mogelijk de kans op fecale incontinentie, vooral bij mannen die seks hebben met mannen.

Oftewel: zij zitten op hun oude dag een Tena voor mannen om…..

Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder 4000 volwassenen van 20 jaar en ouder, waarover is gepubliceerd in het American Journal of Gastroenterology.

8,3% van de vrouwen en 5,6% van de mannen had minstens een per maand fecale incontinentie. 37% van de vrouwen en 5% van de mannen had minstens 1x anale seks gehad.

Bij vrouwen die anale seks hadden gehad is het risico op incontinentie (minstens één keer per maand) 50% hoger dan bij de vrouwen die dit nimmer dede. (10% tegenover 7%). Bij mannen verdriedubbelde het risico (12% tegenover 5%) bij veelvuldig gebruik van ‘the tunnel of love’.

De wetenschappers benadrukken dat deze studie niet kan aantonen dat anale seks de oorzaak is van de fecale incontinentie, maar er zijn volgens hen wel sterke aanwijzingen, vooral dan bij mannen die seks hebben met mannen.

Zij waarschuwen voor de risico’s om harde of grote voorwerpen in de anus te brengen en raden aan om bij pijn of bloedingen direct een arts te raadplegen.

Lees ook:Heteromannen vaker op zoek naar anale seks dan homomannen
Lees ook:Anale seks verhoogt risico op HPV-kanker
Lees ook:The A Files: anale seks voor vrouwen
Lees ook:Porno heeft anale seks ‘salonfähig’ gemaakt bij 20′ers
Lees ook:Workshops Anale Seks op Harvard University

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>