Alle mannen onderschatten het libido van hun vrouw

Het clichébeeld van ‘hij wil altijd seks’ en ‘zij heeft vaak hoofdpijn’ lijkt zachtjes aan te veranderen.

Echter: in de praktijk is het zo dat pas als zij ‘ja’ zegt er aan seks wordt gedaan en dat vrouwen beter in staat zijn zijn libido in te schatten dan andersom.

Dat laatste betekent dat vrouwen vaker zin in seks hebben dan hun mannelijke partner denkt. Hij is echter bang om afgewezen te worden……

Zo blijkt uit 3 onderzoeken aan de universiteiten van Toronto en West Ontario onder in totaal 229 (voornamelijk heteroseksuele) stellen tussen de 18 tot 68 jaar. De paren waren gemiddeld 6 jaar samen en hadden gemiddeld 1 of 2x seks per week.

In de eerste studie hielden 44 paren gedurende 3 weken een dagboek bij, waarin ze bijhielden hoeveel zin ze zelf in seks hadden en hoe ze inschatten hoe vaak hun partner opgewonden was. In de tweede studie vertelden 84 koppels eenmalig over hun eigen libido, hoe ze het verlangen van hun partner inschatten en hoe tevreden ze waren over hun relatie. Voor de 3e en laatste studie hielden 101 stellen gedurende 3 weken een dagboek bij over de bovenstaande onderwerpen en gaven ze tevens aan hoe ze seksuele afwijzing vermeden.

Mannen onderschatten consequent het libido van hun vrouwelijke partner. Terwijl vrouwen veel beter kunnen oordelen of hun partner zin had in seks. Op de dagen dat de mannen ten onrechte dachten dat hun partner geen zin had, waren vrouwen meer tevreden over de relatie.

De wetenschappers verklaren dat mannen se sexdrive van hun partner onderschatten om seksuele afwijzing te vermijden. Als hij namelijk de eerste stap zet en zijn partner wijst hem af, voelt hij zich slecht en is dat ook niet goed voor zijn zelfbeeld. Door aan te nemen dat ze niet geïnteresseerd is en geen initiatief te nemen, vermijdt hij zo’n negatieve spiraal. Maar hij kan ook harder werken om haar te verleiden, wat kan verklaren waarom zij meer tevreden is over deze dagen.

Een andere verklaring voor dit fenomeen is dat vrouwen zich niet prettig voelen als zij de eerste avances moeten maken. Veel mannen geven het na een tijdje op nadat ze in het verleden genegeerd of afgewezen werden. En bij velen zijn de signalen ook niet duidelijk genoeg.

Hoofdonderzoeker Amy Muise geeft de volgende tips:

* Het is van belang je partner niet af te schrikken als je de eerste stap zet. Als je over seks praat met je partner, gebruik dan het woord ‘we’ in plaats van ‘jij’. Hoe kunnen we een situatie creëren die goed is voor ons allebei?”

* Als je merkt dat je partner seks wil, maar jij hebt geen zin, erken dan zijn verlangen. Leg uit dat je hem (of haar) nog steeds aantrekkelijk vindt en dat je graag intiem bent, maar nu even niet. En beloof dat jullie op een geschikter tijdstip wel zullen vrijen.

* Overweeg ook seks te hebben wanneer je eigenlijk niet zoveel zin hebt. Onderzoek toont aan dat mensen die dit in een vaste relatie doen langer een hoger libido houden.

* Agendaseks. Onderzoek aan de universiteit van Indiana heeft aangetoond dat dit een erg efficiënte manier is om de seksuele tevredenheid hoog te houden.

Lees ook:Mannen kunnen hun geile vrouwen niet meer bijhouden
Lees ook:Vrolijke mannen hebben veiliger seks dan zeiksnorren
Lees ook:Dagelijks een portie seks is het recept voor topsperma
Lees ook:Praat tijdens de daad en de seks wordt beter
Lees ook:En dan nu: de lustpil voor mannen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>