De pil knaagt aan het libido van vrouwen

De pil is uitgeroepen tot de beste uitvinding van de vorige eeuw en het is een zegen dat seks en zwangerschap zodoende losgekoppeld kunnen worden, maar niet iedereen wordt blij van het anticonceptiemiddel numero uno.

Veel vrouwen die het slikken hebben em op den duur in feite niet meer nodig, omdat hen de lust vergaan is.

Daarover schreef Breg Hofstede vorig jaar reeds uit eigen ervaring in een artikel voor de Correspondent.

Dit wordt bevestigd door onderzoek van het Zweedse Karolinska Instituut. Daarvoor werden 2 groepen van 166 vrouwen bestudeerd. De ene groep nam gedurende 3 maanden de anticonceptiepil de andere groep kreeg placebo. Vervolgens werd gekeken naar hun seksueel welbevinden.

Sinds de pil op de markt kwam in de jaren 60, werden er ruim 44.000 studies naar gedaan waarvan nog geen 100 (minder dan 1%) over hoe het de seksuele beleving van vrouwen beïnvloedt.

Het blijkt niet dat de volledige seksuele beleving veranderd wordt bij vrouwen, wél dat er een aantal argumenten van het anti-pil kamp blijken te kloppen. Hoewel het aantal orgasmes, het zelfbeeld en de seksuele respons gelijk is, rapporteerden pilsliksters wél een verminderd libido, minder opwinding en minder plezier tijdens het vrijen. En het zou toch van de zotte zijn als je een lustpil (roze viagra) moet nemen als je de anticonceptie-pil ook al slikt.

“Het gaat hier om jonge, gezonde vrouwen die de pil nemen,” aldus hoofdonderzoekster Angelica Lindén Hirschberg. “Het zou echt niet mogen dat hun welbevinden en seksualiteit wordt aangetast.”

Lees ook:Vrouwen komen vaker tot orgasme bij een rijke man
Lees ook:Geile vrouwen ruiken minder viezigheid
Lees ook:En dan nu: de lustpil voor mannen!
Lees ook:Lesbische vrouwen beleven de meeste orgasmes!
Lees ook:Er wordt hard gewerkt aan uw virtuele orgasmes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>