Kreunen tijdens de seks kan heel educatief zijn

Pornofilms willen het ons graag doen beloven: vrouwen kreunen in bed als ze het lekker vinden. Dat geldt echter lang niet altijd. Eerdere onderzoeken toonden al aan dat er ‘stille genieters’ zijn en ‘luide actrices’ en ook dat het lawaai maken in bed meer bedoeld is om de mannen op te doen laten schieten dan wat anders.

Mensen zijn niet de enige primaten die kreunen tijdens het vrijen. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwelijke bavianen ook verschillende seksgeluiden maken. Die veranderen en worden complexer naarmate de vrouwtjes vruchtbaarder worden in hun cyclus, ook maken ze een ander geluid wanneer ze met een mannetje paren dat hoger op de sociale ladder staat. Vrouwelijke makaken roepen ook als ze hun partner willen stimuleren om sneller tot een hoogtepunt te komen.

Kristen Mark, seksuologe aan de universiteit van Indiana, vertelt bij CNN dat er niet veel onderzoek is gedaan naar dit thema. “De media verspreiden het idee dat kreunen gepaard gaat met seksueel plezier. Daarom hebben vrouwen geleerd dit te doen tijdens de seks om hun partner een duwtje in de rug te geven. Mannen associëren deze geluiden namelijk wel met een orgasme.”

Collega seksuologe Patty Brisben benadrukt dat vrouwen zichzelf geen plezier doen met dit acteerwerk. “Je geeft je partner het signaal dat hij goed bezig is, terwijl dat eigenlijk niet het geval is.” Ze adviseert vrouwen juist om geluiden goed aan te wenden. “Gebruik het om hem te leren wat je fijn vindt in bed. Maar ga niet faken, want daar doe je jezelf geen plezier mee. En dat geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Met gekreun kun je je partner duidelijk maken wanneer ze op de goede weg zitten. Zelfvertrouwen in bed is tweerichtingsverkeer. Mannen mogen dus best wat meer produceren dan één enkele kreun wanneer het hoogtepunt daar is.”

Lees ook:Vrouwengekreun geen voorspeller van haar orgasme, maar wel van het ZIJNE
Lees ook:Haar kreunen tijdens de seks geeft hem een orgasme
Lees ook:Heren: wees toch blij dat je vrouw haar orgasme faket!
Lees ook:Hoe heter, hoe beter. Ook voor de seks
Lees ook:Waarom mannen een orgasme faken II

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>